Gilleleje: Går i gang med 33 familie- og seniorboliger med det samme

Første etape af det nye boligområde Strandholmen Gilleleje sættes i gang nu. Bygherren Strandhavehus III har hyret HusCompagniet til opgaven.
Visualisering af lave hvide huse med sort tag. Mellem husene står bænke, træer og et nydeligt ældre ægtepar. I baggrunden cykler en mand og en hvid bil holder parkeret
Når det nye boligområde Strandholmen Gilleleje står helt færdigt, vil der være opført 200 både private og almene boliger. Det skal gerne give en blandet beboersammensætning på tværs af aldre, ønsker og behov.

Til næste sommer vil de første beboere kunne indtage 33 rækkehuse i et- og halvandet plan i det nye boligområde Strandholmen Gilleleje i det sydlige Gilleleje. Bygherren Strandhavehus III har indgået aftale om, at HusCompagniet skal opføre denne første etape. I alt skal der opføres 200 boliger i bydelen.

et ældre ægtepar får taget billeder af en mand foran et træ. Træet og parret står i et grønt område mellem lave hvide huse med sorte tage
De første 33 huse bliver en skønsom blanding af familie- og seniorboliger.

Og arbejdet med de første 33 boliger går i gang med det samme, fortæller projektudviklingsdirektør i HusCompagniet, Christopher Tranæs:

– Strandholmen Gilleleje er et spændende byudviklingsprojekt, som vi er utrolig stolte af at være en del af. Den lokale bygherre Strandhavehus III har sat barren højt, og de er meget ambitiøse omkring udviklingen af den nye bydel.

En vigtig milepæl

Boligerne i første etape, der er tegnet af Nordic Office of Architecture, bliver en blanding af både familie og seniorboliger i størrelsen fra 85-105 kvm. Både udearealer og respekten for den omkringliggende natur har været vigtig for bygherren. Der vil derfor være grønne fællesarealer med udsigts- og opholdsmuligheder mod syd.

En mand sidder i solen bag hækken foran et hvidt hus med dannebrogsvinduer. Hos naboen står tre mennesker. Der hører en grå parasol til hvert hus
Der er både skoler, daginstitutioner og trinbrættet Fjellenstrup Station i nærheden af det nye boligområde.

Det nye boligområde ligger afgrænset af Søborg Kanal i øst, Parkvej i nord og Gribskovbanen i vest. I umiddelbar nærhed finder man både skoler, daginstitutioner og Fjellenstrup Station.

Læs også

Se skitserne: Gillelejes nye museum er en hyldest til havet

Første etape fik i juli måned myndighedsgodkendelse, og efter planen vil de første beboere kunne flytte ind i den nye bydel i løbet af sommeren 2025.

– Denne aftale er endnu en vigtig milepæl i vores strategi på B2B markedet, hvor vi har en ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner indenfor attraktive rækkehusprojekter i hele landet, siger CEO i HusCompagniet Martin Ravn-Nielsen. 

Relateret indhold