Planer ændret: Entreprenør tager over for MT Højgaard

Einar Kornerup får ansvaret for totalentreprisen på et nyt plejehjem i Tune, der både skal tilgodese beboerne og resten af lokalsamfundet.
Visualisering af det nye plejehjem i Tune. Foto: Boligselskabet Sjælland.
Visualisering af det nye plejehjem i Tune. Foto: Boligselskabet Sjælland.

Et nyt plejehjem i Tune når nu nærmere sin realisering, da nye hænder overtager totalentreprisen på byggeprojektet i den østsjællandske by.

Læs også: Boligselskabet Sjælland opfører sit første plejehjem i Tune – og satser på flere

Grundet økonomiske uoverensstemmelser måtte Boligselskabet Sjælland droppe samarbejdet med MT Højgaard, der blev indledt i starten af forrige år, og for at sikre det bedste projekt blev opgaven herefter sendt i et ekstra EU-udbud.

Ansvaret blev herigennem tildelt entreprenøren Einar Kornerup, der nu skal stå i spidsen for de 72 nye plejeboliger i Greve Kommune.

Småjusteringer i byggeplanen

Den nye tiltrædelse betyder også, at der foretages ændringer i de indledende byggeplaner.

Der skal eksempelvis ske en forenkling af bygningens tagkonstruktion og andre justeringer, der blandt andet er med til at gøre plejehjemmets samlede højde lavere.

Læs også: Ottetalsformet plejecenter sætter trygheden i højsæde

Det nye samarbejde vil dog ikke påvirke projektets samlede udtryk, og dermed bevares bygningens tiltænkte ottetals-arkitektur ligeledes også, hvilket allerede er med til at skabe stor tilfredshed med samarbejdet hos Boligselskabet Sjælland:

– Vi er glade for, at vi stadig kan fastholde den arkitektur og det projekt, som vi oprindeligt blev valgt på af Greve Kommune. Vi ser frem til samarbejdet med Einar Kornerup, hvor vi fortsat i fællesskab skal udarbejde projektet, siger Per Bro, byggechef i Boligselskabet Sjælland.

Et plejehjem til lokalsamfundet

Initiativet er for Greve Kommune opstået på baggrund af et større behov for plejeboliger i kommunen og er er blandt andet kommet på tegnebrættet foranlediget af lokalbefolkningens eget ønske om et plejehjem i byen.

I forbindelse med planlægningen blev der dermed også nedsat et panel af lokale aktører, der tilsammen skulle danne et værdiprogram for plejehjemmet for at tilgodese de nye indflyttere og lokalsamfundet.

Programmet indbød blandt andet til, at de nye bygninger skulle stemme overens med resten af Tunes omgivelser, og at nybyggeriet skulle placeres et sted, så det ikke generede naboerne. Plejehjemmet skulle derudover indrettes på en måde, der sikrer en hjemlig følelse, og som giver beboerne let adgang til naturen og grønne omgivelser.

Læs også: ‘Et drømmescenarie’. Nord udpeget til at designe demensplejehjem

Trods det nye samarbejde forventes det stadig, at projektet står færdigt i 2026.

Relateret indhold