Nedtælling til byggestart på nyt universitetshospital

Region Sjælland er nu klar til at gå videre med byggeriet af regionens universitetshospital i Køge.
Sådan skal byggeriet tage sig ud fra østsiden.
Sådan skal byggeriet tage sig ud fra østsiden.

Fakta om projektet

  • Anlægsbudget: Fire milliarder kroner
  • Brutto-areal nybygget: 143.500 m2
  • Brutto-areal eksisterende: 53.770 m2
  • Sengestuer: 831
  • Operationsstuer: 40
  • Intensivpladser: 44
  • Undersøgelsesrum: 127
  • P-pladser: 1.972

Det kommende universitetshospital bliver centrum for den specialiserede behandling i Region Sjælland. Samtidig skal der skabes de bedst mulige rammer omkring patienten.

– Vi skal skabe sammenhæng for patienten, lige fra ankomsten til patienten forlader sygehuset igen. Der skal være fokus på nærhed med patienten. Væk med skranker og luger. De indlagte patienter får enestuer. Her skal personalet bruge mest mulig tid tæt på patienten, siger Christian Wedell-Neergaard, formand for sygehusudvalget.

Vi går i gang i løbet af 2016 med at grave i jorden, gøre klar til byggepladsen og anlægge nye parkeringspladser. Selve byggestarten bliver i 2017.

Helle Gaub projektdirektør

Regionsrådet har netop vedtaget det såkaldte dispositionsforslag, som er det samlede bud på, hvordan det store sygehusbyggeri skal gennemføres fra 2016 til 2022. Der er tale om en massiv udvidelse af det eksisterende Køge Sygehus, som vokser sig tre gange så stort.

– Vi går i gang i løbet af 2016 med at grave i jorden, gøre klar til byggepladsen og anlægge nye parkeringspladser. Selve byggestarten bliver i 2017, fortæller projektdirektør Helle Gaub.

Der foregår nu en viderebearbejdning af projektet ud fra dispositionsforslaget, blandt andet med fokus på det arkitektoniske udtryk.

– Jeg er sikker på, at det bliver et flot byggeri, som vi kan være stolte af, siger Christian Wedell-Neergaard.

Totalrådgiverkonsortiet involverer C.F. Møller, Alectia og Rambøll. Som underrådgivere er Cubo Arkitekter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Gehl Architects hyret.

Der skal skabes de bedst mulige rammer omkring patienten.
Der skal skabes de bedst mulige rammer omkring patienten.

Relateret indhold