Rådgiver gør selv medarbejderne til brand-specialister

Efterspørgslen på brandrådgivning stiger i byggeriet og blandt de ansatte i Norconsult, der derfor sender medarbejderne på DTU's masteruddannelse for over tid at skabe et stærkt fagligt sparringsmiljø internt.
Paw Petersen er teamleder i Norconsults brandafdeling, der er vokset fra to til tolv på blot et år.
Paw Petersen er teamleder i Norconsults brandafdeling, der er vokset fra to til tolv på blot et år.

Ifølge bekendtgørelsen fra udgangen af 2019 skal bygherrer benytte en certificeret brandrådgiver til at dokumentere og kontrollere at krav til brandforhold i bygninger overholdes, og at den valgte løsning lever op til gældende regler.

Det har medført en stigende efterspørgsel på rådgivere i byggesager, og det mærker man hos den tværfaglige rådgivervirksomhed Norconsult, der på under et år er vokset fra to til tolv brandrådgivere og har ambition om, at afdelingen skal udbygges.

– De seneste år har vi markant løftet vores investeringer i brandfaget – både i forhold til nyansættelser og løft af kompetencer. Det har også betydet, at vi det seneste år markant har øget antallet af brandspecialister i organisationen og generelt oplevet en betydelig forretningsmæssig vækst på området, siger Thomas Bolding Rasmussen, adm. direktør i Norconsult Danmark.

Opkvalificering af medarbejdere

Thomas Bolding Rasmussen fortæller, at også flere medarbejdere efterspørger faglig sparring, udvikling af delingen og fagligt udfordrende opgaver, og derfor har Norconsult nu sendt yderligere tre kolleger i deres brandafdeling på masteruddannelsen i brandsikkerhed på DTU i Lyngby.

Her bliver de gjort i stand til at varetage højt specialiserede funktioner inden for brandteknisk projektering, rådgivning, byggesagsbehandling og brandinspektion.

– Vi har haft held med at opbygge et stærkt fagligt miljø, hvor brandspecialister internt i organisationen kan sparre med andre eksperter på området, og det sikrer en positiv sneboldeffekt i forhold til at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, siger direktøren og tilføjer:

– Ambitionen er, at vi skal have et af de stærkeste miljøer inden for brandsikkerhed- og rådgivning i Danmark, og som en del af den plan, som også udgør en naturlig del af vores virksomhedsfilosofi, kommer vi til at øge investeringerne i opkvalificering og kompetenceløft af medarbejdere.

Relateret indhold