NCC klar med én af to blokke til i alt 400 mio. kroner

Renovering af Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde, der indebærer om- og tilbygning samt ud- og indvendig renovering af i alt 810 boliger, er nu halvvejs.
Stilladserne kommer snart væk, så beboerne i stedet kan se de lyse, venlige facader. Foto: Jonathan Grevsen.
Stilladserne kommer snart væk, så beboerne i stedet kan se de lyse, venlige facader. Foto: Jonathan Grevsen.

Sammen med Boligselskabet Sjælland og i samarbejde med Arkiplus Arkitekter, Prisme Arkitekter og Terkel Pedersen har NCC siden 2019 arbejdet på en omfattende renovering af Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde. Førstnævnte er nu ved at færdig og mangler kun afslutningen af to blokke.

– Vi har haft aflevering af renoveringsopgange og rejst de sidste moduler til tagboligerne, så vi kan påbegynde apteringen. Rønnebærparken forventes dermed at stå færdig i begyndelsen af det nye år, siger NCC’s projektchef, Boris Jensen.

Og så til blok nummer 2

Nu er turen så kommet til projektets anden del, Æblehaven, hvor NCC har overtaget blok nummer 2 og påbegyndt rydningen af området omkring blokken.

Renoveringen omfatter 810 boliger og berører ca. 1500 beboere.
Renoveringen omfatter 810 boliger og berører ca. 1500 beboere.

Projektet er støttet af Landsbyggefonden og indebærer ombygning og sammenlægning af 291 eksisterende boliger til 207 tilgængelige boliger, mens der på ti af de eksisterende blokke opføres 71 nye tagboliger. Herudover omfatter renoveringen nye indvendige elevatorer, åbning af trapperum, nye indgangspartier, udskiftning af vinduer og døre, afløbsinstallation, isolering af facade og ombygning til tilgængelighedsboliger.

Og hos Boligselskabet Sjælland glæder man byggechef Per Bro sig over, at renoveringen, der berører ca. 1500 beboere, er halvvejs:

– Vi er glade for at få stilladserne af, så man nu kan se de lyse, venlige facader. Beboerne i området går meget igennem med støj og støv, så det er rart endelig at kunne fremvise det pæne byggeri. Der skal lyde en stor tak til beboerne for deres tålmodighed og til håndværkerne for at knokle derudaf, siger han.

Det samlede projekt forventes at være gennemført i april 2023.

Relateret indhold