Velux lukker produktion i Skærbæk

Der indledes nu forhandlinger i samarbejdsudvalget, som senest skal være afsluttet inden 21 dage.
Der er ledig kapacitet på Velux' fabrikker. Nu kan en af dem blive lukket. Pressefoto.
Der er ledig kapacitet på Velux' fabrikker. Nu kan en af dem blive lukket. Pressefoto.

Velux planlægger at afvikle fabrikken i Skærbæk, der producerer trækomponenter, som indgår i Velux Gruppens produktion af ovenlysvinduer i Polen, Ungarn og Østbirk ved Horsens. Der er ansat 130 medarbejdere i Skærbæk.

Der er i dag ledig kapacitet på de Velux fabrikker, som Skærbæk Bygningsindustri er underleverandør til, og de vil derfor selv kunne stå for produktion af komponenterne.

– Det er svære overvejelser, men da vi har overkapacitet på trækomponenter, er vi nødt til at tilpasse vores produktion for hele tiden at være konkurrencedygtige. Vi har i Skærbæk nogle meget dedikerede og dygtige medarbejdere, hvoraf mange har været i Velux i mange år. Derfor vil vi også gøre, hvad der står i vores magt for at hjælpe de berørte medarbejdere videre, siger Jens Bekke, pressechef i VELUX Gruppen.

Produktionen i Skærbæk Bygningsindustri forventes at være afviklet i løbet af foråret. Det forventes, at nogle medarbejdere får tilbud om nyt job i andre funktioner i virksomheden.

Velux Gruppen har i Danmark herefter produktion i Skjern, Thyregod, Brædstrup og Østbirk, hvor gruppens globale center for produkt- og teknologiudvikling også ligger. Hovedsæde ligger i Hørsholm.

Ud af koncernens cirka 11.500 medarbejdere er 2.300 ansat i Danmark. VELUX Gruppen har salgsselskaber i 40 lande og produktion i 10 lande.

Relateret indhold