Mobilhouse er klar med Svanemærket byggeri

Efter en total screening af alle komponenter og materialer i deres modulbaserede byggesystem kan Mobilhouse levere et Svanemærket byggeri.
Mobilhouse kan nu smykke sig med Svanemærket. Foto: Mobilhouse.
Mobilhouse kan nu smykke sig med Svanemærket. Foto: Mobilhouse.

Mobilhouse

  • Firmaet start op i 1961.
  • De udvikler, fremstiller, sælger og udlejer pavilloner.
  • Mobilhouse er landsdækkende med afdelinger i Fredericia og Bjæverskov.
  • Virksomheden beskæftiger 120 medarbejdere, der producerer og leverer standardmoduler.
  • Mobilhouse har egen produktion i Fredericia.
  • Svanemærket er det officielle miljømærke i Norden.

Mobilhouse oplever en stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger fra både offentlige og private bygherrer. Og nu, da ISO 14024-certificeringen er i hus, er firmaet klar til at imødekomme efterspørgslen.

– Første ordre er allerede i hus. Danmarks første svanemærkede vuggestue til 60 børn opføres i Horsens og skal stå klar til brugerne i løbet af december 2020. Horsens Kommune har et klart mål om at trække mere i den bæredygtige retning, og vi er glade for, at vi nu kan understøtte denne udvikling, ved at levere et Svanemærket byggeri, der samtidig vil være de perfekte rammer for vores kommende generation, mens far og mor er på arbejde, siger direktør i Mobilhouse Benny Møller.

Skrappe krav i hele byggeriets livscyklus

Et svanemærket byggeri er godt for både sundhed, miljø og økonomi. Det lever op til skrappe krav i hele dets livscyklus og er blandt andet kendetegnet ved et lavt energiforbrug inklusiv præmiering for brug af vedvarende energi og et godt indeklima ved hjælp af krav til blandt andet dagslys, ventilation og fugtsikring. Det lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i både byggematerialer og kemiske produkter og til strenge krav til bæredygtigt certificeret træ.

Et svanemærket byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart i både byggeproces og det færdige byggeri.

– Vi er stolte over, at vi nu kan tilføje endnu en etiket, nemlig Svanemærket, på vores produktserier: Kvantum, Kvantum Living og Optimum. Udviklingen styrker vores position i markedet og understøtter vores mission om at være mere bæredygtig og skabe et godt indeklima for brugerne af vore bygninger, hvad enten de er lejet eller købt, fortæller Benny Møller.

Relateret indhold