Ugens projekt: Ida Holst Skole

Privatskolen i Svendborg tager denne sommer første spadestik til en udvidelse med nye undervisningslokaler i Korsgade.
Visualisering: Praksis Arkitekter.
Visualisering: Praksis Arkitekter.

Om projektet

  • Start/slut: Juli 2020/maj 2021
  • Areal: 547 kvm.
  • Budget: 17 mio. kr.
  • Arkitekt: Praksis Arkitekter

Skolen erhvervede sig tilbage i 2011 ejendommen i Korsgade 22, der støder op til skolens eksisterende bygninger i Kyseborgstræde. Nu skal det gamle stenhuggerhus på grunden erstattes af et nybyggeri med 4 klasselokaler og et musiklokale. Udvidelsen skal ligeledes rumme toiletter samt teknik- og rengøringsrum.

Den nye bygning er tegnet af Praksis Arkitekter, der ligeledes har hjemme i Svendborg. Bygningen udgør 547 kvadratmeter fordelt på to plan og er tænkt som et traditionelt byhus-byggeri med et forhus mod gaden og et sidehus langs det ene naboskel. Fra musiklokalet er der knyttet forbindelse til skolegården med en terrasseret forplads. Huset skal med sin traditionelle stil spille sammen med gadens struktur, der er præget af bygninger i varierende højder og volumener med forskellig karakter.

Nybyggeriet udføres med facade i tegl i jordfarvenuance og tagkonstruktionen på forhuset bliver et symmetrisk sadeltag ligeledes med tegl. Jordfarvenuancerne føres videre i vinduernes og dørenes udvendige aluminiumsprofiler. Der etableres mekanisk, integreret solafskærmning ved vinduer mod Korsgade.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold