Realdania imødekommer kommuner med 45 millioner

Landet over er renoveringsprojekter blevet fremrykket. Det skal gerne ske i bæredygtighedens tegn.
Der bliver formentlig fart over feltet, når de mange kommunale renoveringsprojekter bliver sat i gang. Foto: Realdania / Steffen Stamp.
Der bliver formentlig fart over feltet, når de mange kommunale renoveringsprojekter bliver sat i gang. Foto: Realdania / Steffen Stamp.

Massevis af renoveringsprojekter og andre offentlige investeringer er blevet fremrykket og står i kø for at blive sat i gang. Kommunerne har tilmed fået bedre rammebetingelser efter deres fritagelse fra anlægsloftet.

Men midt i ønsket om at holde den berømte hånd under bygger- og anlægsbranchen under coronakrisen skal en anden krise ikke glemmes. Og derfor lancerer Realdania nu en ny pulje på 45 millioner kroner, som kommunerne kan få del i.

– Behovet for at få gang i vækst og arbejdspladser ovenpå coronakrisen er akut. Det betyder, at de mange kommunale byggerier skal hurtigt i gang. Men det høje tempo må ikke blive på bekostning af en anden vigtig krise, som også kræver handling her og nu, nemlig klimakrisen. Der er brug for, at vi bygger bedre – både med fokus på at skabe økonomisk værdi og klimamæssige fremskridt, siger filantropidirektør i Realdania, Nina Kovsted Helk.

Pengene fra puljen skal hjælpe kommunerne med at indhente målrettet rådgivning om, hvordan de kan styrke den klimamæssig bæredygtighed i kommende byggeprojekter. Derudover kan kommunerne også søge om støtte til rent faktisk at realisere de bæredygtighedstiltag, som de med hjælp fra rådgiverne har udpeget.

Relateret indhold