Værktøjsgrossist får 500 ansatte med på at gå ned i løn

Virksomheden Würth har overtalt medarbejderne til at få performance-løn under corona-krisen. De risikerer dermed en lønnedgang på op mod 20 procent. 
Værktøjsgrossisten fra Kolding er lykkedes med at overtale medarbejderne til at gå ned i løn som følge af corona-krisen. Foto: Würth. 
Værktøjsgrossisten fra Kolding er lykkedes med at overtale medarbejderne til at gå ned i løn som følge af corona-krisen. Foto: Würth. 

Corona-krisen raser ubønhørligt videre, og overalt i byggeriet forsøger medarbejdere og virksomheder at håndtere situationen bedst muligt. 

I Kolding har værktøjsgrossisten Würth præsenteret medarbejderne for en model, som ikke er set mange andre steder. Det skriver JydskeVestkysten

Her har man opfordret til, at samtlige godt 500 medarbejdere tager en nedgang i lønnen de kommende tre måneder alt efter, hvordan virksomheden klarer skærerne under corona-krisen. I det værste scenarie står de ansatte overfor en lønnedgang på 20 procent. 

– Vi har selvfølgelig kigget på de muligheder, der er at komme efter hos staten, men det hjælper os ikke her og nu, forklarer Donny Moerkerk, som er administrerende direktør i Würth til avisen.

– Vi diskuterede frem og tilbage i direktørgruppen, hvad vi kunne gøre for at undgå en større fyringsrunde, og vi kom frem til en model med en potentiel lønnedgang, som er afhængig af, hvordan virksomheden performer i de kommende måneder, uddyber han. 

Historien melder intet om, hvorvidt man fastholder modellen, når markedet en gang svinger tilbage i plus. 

Relateret indhold