Udbygger containerhotel i Vandkantsdanmark efter stor søgning

Containere er ikke længere kun til fragt. Nu udvider Haboøres lille container-ferieby med seks sovepladser samt en 40 fods container med fælles køkken og bad.
Tre nye containere med til sammen seks sovepladser bliver nu føjet til det lille containerhotel i Harboøre.
Tre nye containere med til sammen seks sovepladser bliver nu føjet til det lille containerhotel i Harboøre.

Specialdesignede containere danner de fysiske rammer om det containerhotel, som Helle Langer har knyttet til kulturhuset og koncertstedet 18b i Harboøre, som hun har beskæftiget sig med på fuld til siden 2018.

Ikke længe efter hun oprettede kulturhuset, blev muligheden for overnatning efterspurgt, og jagten på en både unik og vedligeholdelsesfri løsning gik ind. Valget faldt på skibscontainere, og det viste sig at være en god idé.

– Kombinationen af det kolde tunge stål udvendigt, som indenfor er beklædt med varm birketræsfinér, giver en fed kontrast mellem det bløde og det hårde. Der er et utal af sommerhuse og værelser til leje, men vores store, klodsede container er den eneste af sin slags, og det trækker folk til, siger Helle Langer, der nu udvider med tre nye 20 fods containere til overnatning samt en 40 fods container, det skal rumme fælles køkken og bad til den lille container-ferieby.

De specialdesignede hotelcontainere i Harboøre er udtænkt af initiativtager Helle Langer og hendes hold, der selv har tegnet deres ønskecontainere.
De specialdesignede hotelcontainere i Harboøre er udtænkt af initiativtager Helle Langer og hendes hold, der selv har tegnet deres ønskecontainere.

Ny afdeling for specialdesignede containere

Det er den nordjyske containervirksomhed Boxit, der står bag de nye specialdesignede containere, som Helle Langer og hendes hold selv står for at tegne og opbygge indvendigt.

Containerne, der er skåret til og justeret efter individuelle ønsker, er blevet populært, oplever de hos Boxit, som er i gang med at etablere en helt ny afdeling, som primært skal arbejde med specialdesignede containere.

– Flere og flere erhvervskunder ønsker specielle designs, og dem vil vi selvfølgelig gerne hjælpe. Det er typisk døre og vinduer, men også komplicerede specialløsninger, der skal laves, og det siger noget om, at containere ikke længere kun bliver brugt til fragt, men har rigtig mange forskellige og kreative anvendelsesmuligheder, siger salgschef i Boxit, Kim Viggo Ørbæk Jensen.

Læs også: Flytter containerkontor på én nat

Ud over self-storage, udlejning af containere til privat- og erhvervskunder og nu også specialdesignede containere har Boxit bygget to kontorhoteller af containere i hhv. Risskov ved Aarhus og Aalborg, hvorfra der udlejes kontorer til mindre virksomheder.

Relateret indhold