Omfattende ekspertise skal give Fensmarkskolen nyt liv

En transformation af specialskolen Fensmarkskolen, som Christensen & Co Arkitekter, Niras og Matters skal stå for, skal skabe et mere inspirerende lærings- og arbejdsmiljø.
Teamet bag renovering og modernisering af Fensmarkskolen på Nørrebro i København, Christensen & Co Arkitekter (CCO), Niras og Matters, har tilsammen en alsidig viden om, hvad der kan booste læringsmiljøet på både skoler og specialskoler.
Teamet bag renovering og modernisering af Fensmarkskolen på Nørrebro i København, Christensen & Co Arkitekter (CCO), Niras og Matters, har tilsammen en alsidig viden om, hvad der kan booste læringsmiljøet på både skoler og specialskoler.

På Nørrebro i København ligger specialskolen Fensmarkskolen, hvor de fysiske rammer ikke længere kan følge med de ambitiøse pædagogiske og faglige visioner. Derfor skal skolen gennemgå en renovering og modernisering, som totalrådgiver Christensen & Co Arkitekter (CCO), Niras og Matters står for. Cowi varetager bygherrerådgivningen for Københavns Kommune.

– Vi er utroligt glade for at få endnu en transformation i projektporteføljen. Renovering og modernisering er vigtige skridt i den rigtige retning i forhold til en mere bæredygtig udvikling i byggebranchen, der stemmer overens med vores mål og visioner på tegnestuen, siger Vibeke Lindblad, direktør hos Christensen & Co.

Projektet er omfattende, viser et opslag i Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i hele landet:

– Delvis renovering af alle bygninger på ejendommen.

– Modernisering (ombygning) af bygning 1a.

– Miljøsanering og forsegling af loftsrum

– Tagrenovering

– Reparation og overfladebehandling af betonsøjler og betonbjælker

– Reetablering af sokler

– Udskiftning af tærede rørsektioner

– Montering af udvendig solafskærmning

– Udskiftning af lofter for bedre akustik

– Ombygning af to etager (ca. 900 m² netto)

– Nedrivning samt efterfølgende opbygning af nye toiletkerner

Budgettet lyder på ca. 31 mio. kr. Samlet skal der arbejdes med ca. 2000 m2.

Et trygt læringsmiljø

Formålet er at skabe moderne og specialiserede undervisningsfaciliteter, der giver et trygt læringsmiljø og understøtter elevernes særlige behov. Læringsmiljøer og transformationer er netop nogle af hovedkompetencerne i teamet, hvor CCO har en lang række undervisningsbyggerier bag sig og Matters har erfaring med design af skoler til børn med funktionsnedsættelser.

– Vi har allerede tidligere haft et godt samarbejde med Fensmarkskolen, så vi er glade for at kunne forsætte samarbejdet, siger Lotte Rønne, medstifter af tegnestuen Matters, der arbejder med udvikling af innovative æstetiske rum til børn med særlige behov og fokuserer på at udvikle og sikre de bedst mulige lærings- og livsmiljøer.

Arbejdet med rum som base for inklusion og etablering af fællesskaber understøtter det pædagogiske arbejde, elevernes trivsel og progression, viser tegnestuens erfaringer

Flere fælles projekter

Fensmarkskolen er ikke den eneste skoletransformation Christensen & Co Arkitekter, Niras og Matters samarbejder om pt. På det fælles program står også transformationen af en anden specialskole i hovedstaden, nemlig Heerup Skole.

Christensen & Co Arkitekter har specialiseret sig i at skabe læringsmiljøer og har bl.a. designet fremtidens skole Læringshuset Nærheden, der åbnede i 2021. Flere skoleprojekter er på vej, f.eks. De Gamles By Skole, Nordøst Amager Skole og MY College i Holland. Dertil er der flere transformationer på tegnebrættet; bl.a. af Finansforbundets Hus i København K, Ketchercenteret i Helsingør og Skævinge Aktivitetshus.

Læs mere: De mange igangværende projekter og succes med de seneste interiørprojekter har givet Christensen & Co Arkitekter behov for flere medarbejdere.

Ud over at udvikle nye kvadratmeter til Heerup Skole er Matters i gang med blandt andet et vinterbadehus på Brøndby Havn, et Trailcenter på Bornholm samt helhedsplan for Vallensbæk skole.

Relateret indhold