Historisk højt: Aarsleff runder 7,5 milliarder

Entreprenørkoncernen kommer ud af første kvartal af regnskabsåret 2023/24 med en omsætning som forventet og en tilfredsstillende indtjening. Og så byder kvartalet på en historisk høj ordreindgang.
Adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen.
Adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen.

Bestyrelsen for Per Aarsleff Holding har behandlet og godkendt delårsrapporten for første kvartal af regnskabsåret 2023/24.

Den viser, at koncernen havde en omsætning på 5,3 mia. kroner i første kvartal svarende til en stigning på 0,2 % ift. sidste regnskabsår – tilkøb bidrager med 1,7 %.

Læs også: Der blæser varme vinde over Aarsleff – tilbagekøber B-aktier

Derudover faldt omsætningen i Danmark med 5,2 %, mens omsætningen i udlandet steg med 11,1 %, og videre oplyses, at resultat af primær drift (EBIT) gav et overskud på 206 mio. (3,9 % EBIT-margin) mod 216 mio. (4,1 % EBIT-margin) i første kvartal af sidste regnskabsår.

– Vi har høj aktivitet, siger adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen.

– Særligt anlægsprojekter og projekter relateret til den grønne omstilling holder Aarsleff-koncernens mange dygtige medarbejdere både i og uden for Danmark godt beskæftiget, og helt som ventet ser vi en afmatning inden for byggeri, uddyber han.

Det meste som forventet

Anlæg & Byggeri bidrager med et resultat som forventet. Omsætningen er faldet med 3,9 %, og ifølge koncernen skyldes det lavere aktivitet inden for byggerier, som dog delvist opvejes af høj aktivitet inden for anlægsprojekter.

Desuden er Tekniks resultat som forventet, og her er omsætning steget med 18,6 %, hvilket primært er forbundet med opkøbet af MD Rustfri A/S, som er overtaget pr. 1. oktober 2023, oplyses det.

Læs også: Boligentreprenørs konkurs rammer projekter for mere end 3 mia. kr.

Rails resultat er – ligeledes som forventet – negativt som følge af sædvanlige sæsonudsving. Her er omsætningen faldet med 11,4 % og skyldes en mere selektiv ordreerhvervelse.

Derimod er Funderings resultat lavere end forventet efter hård konkurrence på det svenske marked, samt at en række projekter er startet senere end forventet. Der er generelt fortsat et tilfredsstillende aktivitetsniveau på de fleste markeder, lyder forklaringen i delårsrapporten, som også oplyser, at Rørtekniks resultat er som forventet med et fald i omsætning på 4,4 %, som skyldes et lidt lavere aktivitetsniveau på enkelte markeder.

Historisk høj ordreindgang

– Vi leverer et tilfredsstillende resultat, og kvartalet byder også på en historisk høj ordreindgang og en tilsvarende høj ordrebeholdning, siger Jesper Kristian Jacobsen.

Ordreindgangen var på 7,5 mia. kroner med tilsvarende høj ordrebeholdning på 24,5 mia. kroner.

Læs også: MT Højgaard Holding sælger fra på Færøerne

Desuden oplyses, at forventninger til 2023/24 som helhed er uændrede med en omsætningsvækst på -4 til 1 % svarende til en omsætning på 19,5 til 20,5 mia. kroner og en EBIT på 900 mio. kroner til 1 mia. kroner.

Delårsrapporten er ikke revideret eller reviewet af selskabets revisor.

Relateret indhold