Damifo køber op på Fyn og øger specialiseringen

Miljøkoncernen Damifo er nu også Fyn efter at have købt nedriver- og entreprenørvirksomheden Genknus & Kabell. Den landsdækkende tilstedeværelse giver mulighed for at håndtere større volumener og specialprodukter.
Ved at kunne håndtere mere byggeaffald i Danmark, bidrager Damifo også til at reducere de mængder, der sendes til udlandet, fortæller adm. direktør John Kaldahl. Foto: PR/Lindskov Communication.
Ved at kunne håndtere mere byggeaffald i Danmark, bidrager Damifo også til at reducere de mængder, der sendes til udlandet, fortæller adm. direktør John Kaldahl. Foto: PR/Lindskov Communication.

For Damifo er visionen, at så meget materiale skal modtages og behandles i Danmark og helst så tæt på byggepladsen som muligt for at mindske transportbehovet.

Derfor har virksomheden nu købt nedriver- og entreprenørvirksomheden Genknus & Kabell, der både modtager bygnings- og anlægsaffald og løser nedrivnings- og miljøopgaver med speciale i jernbaner.

Læs også: Zink-direktør: “Min vigtigste opgave er at udfordre status quo”

Købet giver Damifo landsdækkende tilstedeværelse samt mulighed for at håndtere større volumener og specialprodukter:

– Med et voksende net af modtagestationer i Danmark får vi tilført ny viden og kompetencer. Det skaber en størrelse og skala, hvor vi både kan effektivisere og skabe synergier i processerne om de gængse ressourcetyper, mens vi på forskellige lokationer kan specialisere os i områder. Dermed sikrer vi, at koncernens samlede viden kommer de andre pladser og kunderne til gode, siger adm. direktør John Kaldahl fra Damifo og fortsætter:

– Ved at kunne håndtere mere i Danmark, bidrager vi også til at reducere de mængder, der i dag bliver sendt til behandling i udlandet.

Genbrug har altid været vigtigt og rigtigt

Salget af Genknus & Kabell i Odense til den voksende Damifo-koncern sker som led i et generationsskifte, hvor indehaverparret Jette og Lasse Kabell begynder at forberede pensionsalderen.

– Når man er selvstændig, er det jo en lang proces både mentalt og formelt at skille sig af med en stor del af ens liv. Derfor er det vigtigt, at man har det godt i maven, når man skal videregive sit livsværk, fortæller Lasse Kabell, der er 64 og sammen med sin hustru kan fejre 40-års firmajubilæum i 2026.

– Egentlig forstår vi ikke alt det her miljø- og klimahalløj. For os er genanvendelse jo sund fornuft. Når vi eksempelvis har revet bygninger ned, har det altid været både vigtigt og rigtigt at genbruge så meget som muligt. Døre, vinduer og mange andre elementer udgør en værdi, så for os har det fra vores første opgave i 1986 givet mening at sætte produkter fra nedrivningsopgaver i system, fortæller Lasse Kabell.

Læs også: Vil erobre England: “Det kan blive vores største marked”

Mens Damifos koncernomsætning i 2023 passerede 165 mio., omsætter Genknus & Kabell for ca. 30 mio. på et almindeligt år, og Damifo-koncernen nærmer sig dermed en kvart milliard i omsætning.

Målet er at overtage eller åbne flere modtagestationer i de kommende år både i Danmark og i udlandet. Præcis hvor ønsker John Kaldahl ikke at løfte sløret for endnu, ligesom parterne i den konkrete handel har aftalt ikke at oplyse købssummen.

Relateret indhold