Ny mand skal sætte struktur på BNS

Pihl-koncernen, der sidste år købte BNS A/S, har fundet en ny topchef til entreprenørvirksomheden.
Martin Palmquist er ny topchef i BNS A/S. Pressefoto.
Martin Palmquist er ny topchef i BNS A/S. Pressefoto.

Om BNS og Pihl

  • Pihl-koncernen købte i februar 2020 en del af aktiviteterne i B. Nygaard Sørensen A/S – og driver det i dag under navnet BNS.
  • I dag er det en virksomhed, som udfører nybyggeri og renovering i alle entrepriseformer for private og offentlige bygherrer.
  • Pihl-koncernens moderselskab ejer de tre datterselskaber Pihl & Søn A/S, LM Byg A/S og BNS A/S, som alle har hvert sit kompetenceområde.
  • Koncernen omsatte for 1,1 milliarder kroner i seneste regnskabsår og forventer en omsætning i niveauet 1,7 milliarder i indeværende år.

Den velkendte entreprenørvirksomhed BNS A/S fik i 2020 nye ejere, da Pihl-koncernen købte dele af virksomheden for at drive den videre som endnu en driftsenhed i koncernen. Nu får virksomheden en ny mand i chefstolen, når Martin Palmquist tiltræder som administrerende direktør 1. juli.

– En stor del af at skabe en succesfuld virksomhed bunder i at sammensætte det rette team og ikke mindst finde den rette mand til at stå i spidsen. Og derfor er vi glade for at kunne tiltrække en stærk profil som Martin Palmquist, siger Hans Anker Nielsen, der selv træder tilbage som administrerende direktør i BNS og helliger sig sin nye stilling som administrerende koncerndirektør i Pihl Holdings A/S.

Han har evnerne og kompetencerne til at udvikle BNS til én af branchens absolutte sværvægtere.

Hans Anker Nielsen, koncerndirektør

Hans Anker Nielsen træder samtidig ind som bestyrelsesformand i BNS A/S. Han overlader trygt direktørstolen til Martin Palmquist, der ifølge Hans Anker Nielsen, har de helt rette egenskaber til at videreudvikle strukturen og styrke virksomhedens position på markedet.

– Han har evnerne og kompetencerne til at udvikle BNS til én af branchens absolutte sværvægtere indenfor byggeri og renovering med afsæt i et bæredygtigt mindset. Udover at have de rette evner har Martin også samme værdisæt som os og er kendt for sin ordentlighed, ordholdenhed og et højt ambitionsniveau, siger Hans Anker Nielsen.

Struktur før vækst

Koncerndirektøren forventer ikke, at BNS skal ud og vokse markant i 2021. Han vurderer, at det er langt mere værdifuldt for den videre rejse at fokusere kræfterne på at skabe en endnu stærkere struktur og organisation, som efterfølgende vil være klar til at vinde markedsandele indenfor byggeri og renovering.

– Martin Palmquist bliver en del af koncernledelsen i Pihl Holdings A/S. Her vil han sammen med resten af ledelsen have fokus på forretningsudvikling, samarbejde og synergier mellem selskaberne i koncernen, siger Hans Anker Nielsen.

Ved samme lejlighed fratræder direktør Mikkel Baastrup, som var en del af genrejsningen af BNS A/S, da Pihlkoncernen overtog ejerskabet i februar 2020.

Koncernledelsen består i dag af koncerndirektør Hans Anker Nielsen, administrerende direktør Halldór P. Ragnarsson i Pihl & Søn og administrerende direktør Per Semmling fra LM Byg. Martin Palmquist kommer med 25 års erfaring fra NCC og tre år i MT Højgaard, hvor han var direktør med ansvar for alle byggeaktiviteter i Østdanmark.

Han var blandt andet med til at opbygge NCC´s byggeafdeling fra bunden gennem mange år og var medvirkende til at gøre NCC Byggeri Øst til den bedst indtjenende entreprenør enhed i NCC Danmark.

Relateret indhold