Kapitalfond foretager stort opkøb i byggebranchen

Kapitalfonden CataCap mener, at byggebranchen står over for et stort opsving og køber maskinudlejning for trecifret millionbeløb.
Pitzner Materiel er tidligere blevet lagt ind under GSV-navnet, og nu følger Bramsnæs Entreprenørmaskiner trop. Pressefoto.
Pitzner Materiel er tidligere blevet lagt ind under GSV-navnet, og nu følger Bramsnæs Entreprenørmaskiner trop. Pressefoto.

Den danske kapitalfond CataCap opkøbte sidste år GSV Materieludlejning og Pitzner Materiel og fusionerede dem til Danmarks største materieludlejning under GSV-navnet. Nu har fonden via GSV Materieludlejning købt endnu en stor spiller på materielmarkedet, idet Bramsnæs Entreprenørmaskiner er blevet opkøbt for et trecifret millionbeløb. Det skriver Finans.dk.

Bramsnæs omsatte sidste år for 125 millioner kroner, mens overskuddet før skat og renter var på 40 millioner kroner, og virksomheden vil efter en godkendelse af købet blive en del af GSV Materieludlejning, der omsatte for 650 millioner kroner og tjente 190 millioner på driften i 2015.

Vi har foretaget opkøbet, fordi vi har en klar forventning om, at der vil ske en yderligere konsolidering i branchen, ligesom vi tror på, at et kommende opsving vil give yderligere vækst i branchen.

Peter Ryttergaard Partner i CataCap

Kommende opsving

– Vi har foretaget opkøbet, fordi vi har en klar forventning om, at der vil ske en yderligere konsolidering i branchen, ligesom vi tror på, at et kommende opsving vil give yderligere vækst i branchen. Det var vores rationale for oprindeligt at gå ind i materieludlejning, siger partner i CataCap Peter Ryttergaard.

CataCap har blandt andet Danica Pension og franske Access Capital i ryggen, og fonden regner med at kunne vækste på udlejningsområdet, selv om finanskrisen satte branchen under et hårdt pres.

– Vi får ingenting foræret, men heldigvis kan vi stadig vinde ordrer og skabe vækst, selv om vi ikke altid er de billigste. Vi er med til at udvikle sektoren, og det er vi tilfredse med. Vi har et solidt finansielt fundament og fortsat godt råderum rent økonomisk. Derfor er vi også indstillet på at investere yderligere i branchen, hvis den rigtige mulighed opstår, siger Peter Ryttergaard.

Relateret indhold