Asfaltkoncern med rekordregnskab: “Vores strategipunkter har båret frugt”

Pankas-koncernen lander en omsætning på 1,7 mia. kroner, mens bundlinjen også øges ift. 2022.
Pankas-koncernen omfatter 19 selskaber og er aktiv i ni lande, hvoraf 30 % af omsætningen kommer fra det danske marked.
Pankas-koncernen omfatter 19 selskaber og er aktiv i ni lande, hvoraf 30 % af omsætningen kommer fra det danske marked.

Pankas, der udfører belægningsentrepriser i hele Nordeuropa, har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023, og det viser en omsætning samlet i ind- og udland for hele koncernen på 1,7 mia. kroner. I 2022 landede omsætningen på 1,6 mia. kroner.

Driftsresultatet blev på 91 mio. kroner, og det er en stigning på 30 mio. kroner sammenlignet med året før.

Læs også: Swisspearls nye direktør: Klimakrav gør, at vi tør se lyst på fremtiden

Årets resultat blev 56 mio. kroner mod 38 mio. kroner i 2022.

– Vi er meget tilfredse med det regnskab, som vi præsenterer i dag, siger Kim Krøis, direktør i Pankas Danmark.

– De økonomiske resultater viser med stor tydelighed, at vores strategipunkter med fokus på økonomistyring, ressourceallokering og et ekstraordinært fagligt fokus har båret frugt.

Læs også: Betonproducenter går sammen

Han uddyber, at virksomheden overordnet set er blevet mere effektive og bedre til at prisafdække sine tilbud, inden de bliver til en konkret ordre:

– I den proces har vi i langt højere grad spejlet vores tilbud op mod AB18-regelsættet. Det giver kunderne en øget garanti, og vi kan kun opfordre til, at flere i branchen benytter sig af dette fælles styreværktøj i fremtiden.

Flere tænker bedre end én

Foruden et stort medarbejderengagement som årsag til resultaterne fortæller Kim Krøis, at Pankas gennem de seneste år har intensiveret indsatsen med at fremme entreprenørånden i virksomheden:

– Hos os skal der for alle medarbejdere være højt til loftet og kort vej til ledelsen. Vi er blevet markant bedre til at dele succeserne og fejre sejrene blandt alle medarbejdere, når vi præsterer godt. Samtidig gør vi meget ud af at åbne op for dialoger om nye forslag, da vi ved, at synergieffekten har stor værdi for os – flere tænker bedre end én.

Snuden i sporet

Direktøren forventer i 2024 uændrede konkurrenceforhold i Danmark og dermed også et fornuftigt driftsresultat for året:

– Generelt set ser vi et roligt opadgående asfaltmarked i Danmark, og vi er derfor fortrøstningsfulde ift. resultatet for det kommende regnskabsår. Målet er at holde snuden godt i sporet, og her skal vi fortsætte vores arbejde med effektivisering af driften – herunder energibesparelser på fabrikker, entrepriser og kontorer.

Læs også: Farvel til pristurbulens: Byggebranchen er tilbage på fast grund

Kim Krøis tilføjer, at man også har flere grønne tiltag i støbeskeen:

– Vi har som branche arbejdet med bæredygtighed i vores entrepriser i en del år, herunder genbrug af asfalten, og vi kan efterhånden mærke, at markedet tager imod de gode hensigter. I hverdagen arbejder vi ud fra et ESG-perspektiv, som vil løfte Pankas arbejde med bæredygtighed yderligere de kommende år.

Relateret indhold