Tysk gigant bygger læringscenter på 15.000 m2 grund i Nordjylland

Den tyske sikkerhedsvirksomhed Dekra udvider deres tilstedeværelse med opførelse af et nyt DGNB-certificeret AMU Center til transportbranchen, som forventes færdig i starten af næste år.
Det nye center på 2.700 m2 i Nørresundby kommer til at tilbyde en bred vifte af AMU-uddannelser og kørekortcertifikater til b.la. lastbil, bus, gaffeltruck og kran. Foto: Richardt Thomsen Erhvervsbyg.

Den internationale virksomhed, Dekra, der tilbyder sikkerhedstjenester inden for b.la. bygning, erhverv- og transportbranchen, opgraderer deres uddannelsesfaciliter i Nordjylland, hvor de snart går i jorden for at få bygget et nyt AMU Center i Nørresundby.

– Vi har haft en kontinuerlig vækst i Region Nordjylland og er vokset ud af vores to skoler i Aalborg og Nørresundby, som vi har valgt at sammenlægge til én stor skole, fortæller adm. direktør for Dekra, Karsten Trend Poulsen.

Læs også

LM Byg: ”Der er behov for mere tillidsbaserede samarbejder”

Han tilføjer:

– Oprindeligt jagtede vi eksisterende lokaler, men pga. af omfattende lovkrav til ejendomme med undervisningsfaciliteter ville disse kræve for omfattende renoveringer. Vi har derfor købt en erhvervsgrund på 15.000 m2 i Nørresundby, hvor vi opfører en spritny uddannelsesfacilitet på 2.700 m2, som er designet præcis efter vores ønsker.

Grunden placerer sig tæt på motorvej E45 og E39.

Med udvidelsen forventer sikkerhedsvirksomheden, der har afdelinger i mere end 60 lande og over 48.000 medarbejdere, at kunne undervise ca. 350 kursister hver dag.

Inspiration fra Brabrand

Totalentreprenør på projektet, Richardt Thomsen, Richardt Thomsen Erhvervsbyg, fortæller, at man sammen med sælger af erhvervsgrunden, ejendomsudvikler Brian Schou, K3 Ejendomme, har indgået i en fornuftig dialog med Dekra ift. at designe skolen, der er inspireret af deres uddannelsesfacilitet i Brabrand fra 2022.

Læs også

Køber største byggeprojekt til dato: ”Vi er slet ikke færdige”

– Byggeriet er DGNB-certificeret og vil b.la. blive udstyret med solpaneller på taget og en vindturbine, som kan producere el til skolens køretøjer og driftsbygninger.

Perfekt infrastruktur

Købsaftalen mellem K3 Ejendomme og Dekra er formidlet af Frank Jensen, direktør i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, der fortæller:

– Grunden har den perfekte infrastruktur, da den placerer sig i et logistisk knudepunkt tæt på motorvej E45 og E39, hvorfra kursister og undervisere er let forbundet til hele Nordjylland.

Selve byggeriet har rejsegilde d. 13. september 2024, og Dekra forventer at flytte ind d. 1. januar 2025.

Relateret indhold