Sydhavnskvarteret: 26-etagers business tower når toppen

Alle kontoretager er allerede udlejet i Akson i Sydhavnskvarteret i Aarhus. Rejsegildet er overstået og om godt et år flytter virksomheder som Niras, Innovationsfonden og Aart ind.
Gæster til rejsegilde er samlet på toppen af det 114 meter høje Akson. Et stort dannebrogsflag hænger fra en kran. Udsigten over Aarhus er fin.
Det 114 meter høje business tower Akson på Sydhavnen i Aarhus vil danne rammen om arbejdslivet for cirka 1.900 medarbejdere, når det står færdigopført i juni 2025. Foto: Anders Wejse, Velkendt

Udsigten fra det 114 meter og 26 etager høje Akson-byggeri i det aarhusianske sydhavnskvarter bliver fænomenal. Det fik deltagerne til rejsegildet lov at opleve på første hånd, da de stod på toppen af bygningen og kunne nyde udsigten over bl.a. midtbyen og Aarhusbugten.

Bag opførelsen af Akson samt størstedelen af Sydhavnskvarteret står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA.

Akson ventes at stå klar til indflytning d. 1. august 2025. Foto: Anders Wejse, Velkendt

Allerede nu er alle kontoretager udlejet til virksomhederne Kromann Reumert, Clearwater, Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden, Niras samt Aart, der har tegnet bygningen.

– Akson har fra starten været omgærdet af en meget stor interesse, og det vidner jo både om, at vi har skabt et koncept, der er attraktivt, men i høj grad også om at virksomhederne kan se sig selv i visionerne for hele Sydhavnskvarteret, der bliver et dynamisk samlingspunkt for erhverv, kunst og kultur, siger salgs- og udviklingschef i A. Enggaard, Peter Thorsgaard.

Læs også

Top10: Største bygherrer i Region Midtjylland

Alle kontoretager er udlejet

Nybyggeriet, der certificeres til DGNB Guld får udover plads til ca. 1.900 medarbejdere også bl.a. fællesfaciliteter som kantine og mødelokaler.

Ud over et nyt erhvervsområde bestående af større virksomheder og domiciler vil Sydhavnskvarteret også rumme en gammel bydel med levende byrum og kunst.

Bygherrerne A. Enggaard og PKA har ramt plet med Sydhavnskvarteret, vurderer salgs- og udviklingschef i førstnævnte, Peter Thorsgaard. Foto: Anders Wejse, Velkendt

Akson ventes at stå klar til indflytning d. 1. august 2025, og alle kontoretager er allerede udlejet. Det er virksomhederne Kromann Reumert, Aart, Clearwatcher og Hildebrandt & Brandi, BioMar, Danske Commodities, Innovationsfonden og Niras, der flytter ind.

Akson – Sydhavnen delområde 2

Adresse: Sydhavnsgade, 8000 Aarhus C

Supplerende adresse: Havnesporet

Bygherre og totalentreprenør: A. Enggaard

Bygherrerådgiver: Cowi

Arkitekt: Aart Architects

Ingeniør: Niras

Teknisk rådgiver: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Cx1

Landskabsarkitekt: Labland Architects

Involveret i projektet: PKA Ejendomme I

Byggestart: August 2021

Forventes færdigt: Juni 2025

Anslået budget: 580 mio. kr.

Omfang: 37.000 kvm, 1 bygning. Projektet omfatter opførelse af Akson, et 26 etager højt erhvervsdomicil med kontorer og erhvervscenter i Sydhavnskvarteret i Aarhus.

Bæredygtighed: DGNB Guld.

Kilde: SMART/Byggefakta

Relateret indhold