PFA vil udbygge SAS-ejendomme for milliarder

PFA Pension har købt flere SAS-ejendomme på Amager og har desuden sikret sig byggeret til yderligere 33.000 kvadratmeter.
Tårnby Towers kan blive en realitet efter PFA har købt 88.000 kvm gamle SAS-ejendomme. Illustration: Adept.
Tårnby Towers kan blive en realitet efter PFA har købt 88.000 kvm gamle SAS-ejendomme. Illustration: Adept.

De tidligere SAS-ejede ejendomme på Amager er omdrejningspunktet for en større investering i området, som PFA Pension står bag.

Ifølge business.dk overtog PFA i juni de godt 88.000 kvadratmeter fra SAS. Bygningerne havde primært været brugt til kontorer, og ifølge planen skal hovedparten bevares og kun lidt rives ned.

PFA vil nu udvikle SAS-ejendommene for to milliarder kroner.

Derudover har PFA Pension sikret sig retten til at bygge yderligere 33.000 kvadratmeter, og pensionskæmpen får sandsynligvis lov til at bygge på et endnu større område, da arealerne er stationsnære.

– Det kunne måske være 30.000 kvadratmeter, hvis vi får fuld medvind på bakken. Men vi skal drøfte projekterne nærmere med de to kommuner, og der skal udarbejdes nye lokalplaner for dele af områderne, siger direktør for PFA Ejendomme, Michael Bruhn.

Bygningerne er oprindeligt opført af SAS, og er udover kontorer blevet brugt til lager og værksted.

Bygningerne ligger på Hedegaardsvej i Københavns Kommune og på Amager Strandvej i Tårnby Kommune.

Og første etape gælder området ved Hedegårdsvej, hvor bygningen, der rummede det tidligere SAS datacenter enten skal forhøjes med to-tre etager og omdannes til ungdomsboliger eller rives ned og erstattes af almindelige boliger.

Derudover er der planer om opførelsen af et bolighøjhus med butikker i stueplan, et p-anlæg, et hotel og at genoptage arbejdet med højhusprojektet Tårnby Towers som er udarbejdet af tegnstuen Adept.

Men målet er i første omgang at udnytte byggeretterne og bygge flest boliger, lyder det fra direktøren.

Relateret indhold