OPP-byggeri i Vejle igangsat

Det kommende psykiatrisygehus i Vejle bliver et af de største offentlig-private-partnerskaber herhjemme.
Det nye psykiatrisygehus skal stå klar til brug i 2017. Illustration: Arkitema Architects.
Det nye psykiatrisygehus skal stå klar til brug i 2017. Illustration: Arkitema Architects.

Fredag blev byggeriet af Psykiatrisygehuset i Vejle sat i gang, og det blev markeret med et fælles spadestik af Regionsrådsformand Carl Holst (V) og adm. direktør fra PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

– Det er en historisk dag og en god dag. Vi har været flere år undervejs, og nu står vi endelig her, klar til at tage hul på det første OPP sygehusbyggeri i Danmark. Jeg tror på OPP modellen, og jeg er stolt over, at vi tør gå forrest i Region Syddanmark. Jeg tror også, at vi med dette byggeri vil høste nogle erfaringer og gevinster, som peger fremad mod nye og flere projekter, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V) i forbindelse med begivenheden.

Moderne behandlingsmetoder

Det moderne psykiatrisygehus skal rumme 91 et-sengs stuer fordelt på seks afsnit, en psykiatrisk akutmodtagelse samt et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium.

Psykiatrisygehuset har et enkelt og funktionelt arkitektonisk greb, hvor otte klyngehuse hægter sig på et cirkulært flow, der rummer sygehusets administrative funktioner, servicefunktioner og personalefunktionerne. De otte klyngehuse samler sig omkring fællesområder og rekreative gårdhaver. Netop kombinationen af klyngehusene og den funktionelle og administrative bygning, der som en sluttet ring samler alle funktioner, sikrer et både åbent og overskueligt psykiatrisygehus.

Det nye psykiatrisygehus bygges sammen med Vejle Sygehus og har en samlet byggesum på 430 mio. kr.

Et offentlig-privat partnerskab (OPP) er en type offentlig-privat samarbejde, der er kendetegnet ved at design, projektering, etablering, drift og vedligeholdelse er samlet i én kontrakt mellem en offentlig udbyder og en privat leverandør.

Relateret indhold