Nordsjællandsk skole bliver til 83 boliger

Siden Den ny Frederiksværk Skole åbnede dørene sidste år, har resterende arealer stået ubrugte hen. Det bliver der nu lavet om på.
To mænd og en kvinde står samlet rundt om et bord, og skriver på et papir. På bordet står vin og glas.
Der er nu sat underskrift på købsaftalen.

Den tidligere Enghave Skole i Frederiksværk bliver nu omdannet til boliger.

Det står klart efter, at Halsnæs Kommune har indgået aftale om salg af grunden til Frikvarteret ved Generous Development og Ivan Grundahl Holding, som vil stå for opførelsen af det nye boligområde.

– Med salget af Enghave Skole får vi nu erstattet de tomme og nedslidte arealer med et nyt og varieret boligtilbud, siger borgmester Steffen Jensen.

Læs også

I Kolding lægges asfalten til udviklingen af nyt erhvervsområde

Han tilføjer:

– Dermed sikrer vi den fortsatte udvidelse af boligmassen og bredden af vores boligformer, som er et vigtigt parameter ikke bare for at imødekomme efterspørgslen blandt borgerne, men også for at tiltrække flere tilflyttere.

Genbrug og materialer med lavt CO2-aftryk

I alt vil 83 boliger blive opført bestående af både lejligheder, et og to plans rækkehuse med tilhørende fællesarealer og fælleshus.

Det oplyses videre, at når de nye boliger skal opføres, bliver det med bæredygtighed i fokus. Bl.a. vil den tidligere skole blive gennemgået for mulige byggematerialer til genbrug i både bygningsdele og inventar, inden bygningen nedrives.

Læs også

Højvandsmure, diger og hævet terræn skal sikre Sønderborg Havn

Derudover vil der være fokus på brug af byggematerialer med lavt CO2-aftryk og lang holdbarhed.

– Vi skal i gang med at arbejde med genanvendelse af materialer fra de eksisterende bygninger, og vi ser frem til at samarbejde med skolen om de fælles flader, der er mellem skolen og Frikvarteret, siger stifter og udvikler i Generous Development, Anette Krarup.

Når den nye lokalplan for området er færdig, påbegyndes nedrivningen af den tidligere skole, hvorefter etableringen af de nye boliger går i gang.

Relateret indhold