MT Højgaard skal bygge 50.000 kvm. havneprojekt

251 boliger og en række aktivitetshuse får central placering i levende miljø på havnefronten i Aarhus. Kilden & Mortensen har valgt MT Højgaard til opgaven, der har en værdi på over 500 mio. kr.
Visualisering: BIG.
Visualisering: BIG.

Aarhus Kommune har fremlagt en udviklingsplan for området Bassin 7 på den nye havnefront i Aarhus. I planen indgår blandt andet et stort og markant byggeri, der skal indeholde 251 lejligheder og en række aktivitetshuse med Anpartsselskabet Kilden & Mortensen som bygherre.

Det samlede boligareal bliver 21.500 kvadratmeter, og hertil kommer store altaner på tilsammen 9.700 kvadratmeter, kælder og parkering på 11.000 kvadratmeter samt aktivitetshuse og fælles områder på i alt 7.100 kvadratmeter. Tilsammen omfatter byggeriet således et nytteareal på knap 50.000 kvadratmeter.

Der bliver tale om et projekt, der fuldt ud lever op til den eksklusive beliggenhed.

Divisionsdirektør Torben Bloch Nielsen MT Højgaard

Tegnet af BIG

MT Højgaard skal forestå opførelsen af byggeriet, som er tegnet af Bjarke Ingels Group. I planlægningen deltager desuden Gehl Architects, der medvirker i indretning af bymiljøer i hele verden, det rådgivende ingeniørfirma Moe, de lokale byudviklere Rune Kilden og Michael Mortensen.

– Kvalitetsmæssigt er der ingen tvivl om, at det her bliver et af Aarhus mest spændende boligprojekter, og vi glæder os naturligvis over, at være valgt til at opføre projektet. Vi har haft en rigtig grundig og god dialog med rådgivere og bygherre og har fundet de bedste løsninger inden for alle dele af byggeriet, så der bliver tale om et projekt, der fuldt ud lever op til den eksklusive beliggenhed, siger Torben Bloch Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Starter til maj

Opførelsen påbegyndes primo maj 2016 og forventes afsluttet i 2018. Kontrakten, der indgås med Kilden & Mortensen og har en værdi på over 500 mio. kr., er betinget, og betingelserne forventes indfriet i løbet af marts måned 2016.

Når projektet realiseres, vil det bidrage positivt til koncernens omsætning og resultat.

Forventninger til den fremtidige økonomiske udvikling er ifølge deres natur forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, hvilket indebærer, at den faktiske udvikling kan afvige væsentligt fra forventningerne.

Relateret indhold