Lokal energirenovering for millioner

PostNord har set lyset i LED, og derfor er deres mere end 20.000 kvadratmeter store postdistributionscenter i Odense blevet belysningsrenoveret i en sådan grad, at PostNord årligt kan spare en halv million kroner.
PostNords postdistributionscenter i Odense er blevet belysningsrenoveret som et led i virksomhedens vision om at reducere sin CO2-udledning med 40 pct. frem mod 2020. Foto: Pressefoto.
PostNords postdistributionscenter i Odense er blevet belysningsrenoveret som et led i virksomhedens vision om at reducere sin CO2-udledning med 40 pct. frem mod 2020. Foto: Pressefoto.

I dag, den 20. maj, indvier PostNord Danmark sit 20.670 kvadratmeter store postdistributionscenter i Odense. Bygningen i Dannebrogsgade er blevet belysningsrenoveret som et led i virksomhedens vision om at reducere sin CO2-udledning med 40 pct. frem mod 2020. De nye LED-armaturer medfører en årlig besparelse på en halv million kroner og sikrer samtidig medarbejderne bedre belysningsforhold.

– Da vi startede planlægningsarbejdet sidste sommer, kiggede vi først på traditionel belysning. Men efter sommeren skete der for alvor noget med kvalitet og pris på LED. Det gjorde en total LED-løsning ekstremt interessant, så vi undersøgte selvfølgelig flere leverandørmuligheder, som kunne skræddersy løsninger til vores bygninger og behov. Her passede Eltels løsning og Philips’ armaturer bedst til det samlede projekt og med en tilbagebetalingstid på 2,5 år på projektet i Odense, er det en rigtig god investering, siger Henrik Seeman, projektleder hos PostNord.

Lys er ikke bare lys

Planlægningsarbejdet bestod blandt andet af omfattende kortlægning af bygninger, lokaler, funktioner, belysningsbehov m.v., hvor PostNord i samarbejde med el-entreprenøren Eltel og Philips fandt frem til de specifikke løsninger, som netop passer til bygningen i Odense.

– Lys er ikke længere bare lys. Lys skal tænkes i løsninger, så det optimeres i forhold til arbejdsopgaver og funktioner. Vi har sammen med PostNord og Eltel gennemgået hver en krog af bygningen i Dannebrogsgade og efterfølgende gået hjem og regnet på, hvordan vi kan optimere hver kvadratmeter med hensyn til energieffektiv arbejdsbelysning, udtaler Rikke Bendix, projektleder hos Philips Lighting.

Med den nyeste belysningsteknologi kan PostNord nu både drive deres bygning bedre og billigere samtidigt med, at CO2-udledningen reduceres. Arbejdet med at udskifte den gamle belysning med LED-lys er foregået uden, det har berørt den daglige drift, og det har givet medarbejderne bedre belysningsforhold.

– Medarbejderne har hele tiden vidst, hvad der skulle ske, og opsætningen af de nye armaturer har ikke generet vores arbejde, som har fungeret fint undervejs. Vi har allerede fået positiv feedback på, at lyset er blevet meget bedre – og at der er mere af det, lyder det fra postmester Mette Gøhns.

Udskiftningen til LED-armaturer i bygningen på Dannebrogsgade giver en årlig besparelse på ca. 300.000 kWh, eller omkring 500.000 kroner, og PostNord arbejder i øjeblikket videre med energirigtig belysning i 14 andre bygninger i Danmark.

Relateret indhold