Efter nyt opkøb: “idverde skal kunne levere på alt”

Anlægsgartnergruppen har opkøbt Lauge Bonde og øger dermed sine entreprenørkompetence og ikke mindst faglige viden om jordhåndtering, nedknusning og udnyttelse af lokale råstoffer.
Morten Dohrmann Hansen, landechef i idverde Danmark.
Morten Dohrmann Hansen, landechef i idverde Danmark.

I september opkøbte anlægsgartnergruppen, idverde, virksomheden Grøn Vækst. Før da var det Malmos og OKNygaard, der blev en del af koncernen. Nu udvides idverde Danmark med den vestjyske entreprenør- og anlægsgartnervirksomhed, Lauge Bonde, som består af 35 ansatte.

Med landsdækkende afdelinger leverer idverde den fulde anlægsgartnerpakke overalt i Danmark – både i og på jorden, i højden og på taget. Målet er at skabe en anlægsgartnerkoncern, som kan matche markedet, efterspørgslen og samtidig stå som en stærk grøn partner i anlægsbranchen og ikke mindst som en faglig kompetent driftspartner.

– Med utallige krav til nutidens klimaløsninger og grønne byrum ser vi et kæmpe potentiale i en mere totaløkonomisk tænkning, hvor vi fra starten af et anlægsprojekt kan indtænke driften, siger Morten Dohrmann Hansen, landechef i idverde Danmark.

Efterspørgsel på én leverandør til det hele

Videre vurderer han, at fremtiden byder på både større og mere komplekse opgaver, hvor der stilles krav om viden og indsigt i alle aspekter af den moderne bæredygtighedstænkning:

– Vi skal blandt andet kunne levere CO2-budgetter, grønne regnskaber og leve op til EU-taxonomien. Tendensen ses også hos de store landsdækkende virksomheder, som efterspørger én leverandør, der kan løse den samlede opgave, uanset hvor i landet opgaven skal udføres, og uanset om fokus er øget biodiversitet, klimatilpasning, klassisk grøn drift, vintertjeneste eller udviklingen af tiltag for at nedbringe ressourceforbruget. Med Lauge Bonde står idverde stærkt.

Bedre løsninger og større tryghed

Uffe Bjerg og Lauge Bonde, der er medejere i Lauge Bonde, fortæller, at de ser det som det næste naturlige skridt i bestræbelserne på at skabe en virksomhed, der fortsat kan matche markedet og udnytte den stigende efterspørgsel på byggeri og anlæg:

– Vi vil gerne stå stærkt som en grøn entreprenør og ikke mindst bruge vores faglige viden om jordhåndtering, nedknusning og udnyttelse af lokale råstoffer. Som en del af idverde kan vi trække på kompetencer fra seks forskellige lande, vi kan tilbyde kunderne bedre løsninger og løse større projekter end tidligere, ligesom vi kan give vores medarbejdere en større tryghed og jobsikkerhed, siger Lauge Bonde.

Relateret indhold