Alectia skal energioptimere Aarhus Universitetshospital

I konkurrence med fem store rådgiverteams har Alectia vundet opgaven med at udskifte ventilations- og CTS-anlæg på Aarhus Universitetshospital i Skejby.
Alectia har vundet opgaven med at udskifte ventilations- og CTS-anlæg på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Pressefoto.
Alectia har vundet opgaven med at udskifte ventilations- og CTS-anlæg på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Pressefoto.

En stor del af de eksisterende ventilations- og CTS-anlæg på Aarhus Universitetshospital i Skejby stammer fra opførelsen af sygehuset i 1980’erne. Tiden er derfor inde til en udskiftning, og Alectia skal varetage opgaven med at energioptimere ventilationsanlæg og konvertere CTS. Opgaven er vundet i hård konkurrence med Bascon, COWI, Grontmij, NIRAS og Balslev.

– Aarhus Universitetshospital er en vigtig kunde for os, som vi gennem årene har haft et rigtig godt samarbejde med og har udført mange driftsopgaver for. Vi er derfor meget glade for og stolte over at have vundet denne opgave, siger Thøger Haugstrup, projektleder i Alectia.

Vinder på ekspertise og erfaring

Alectia vandt opgaven i et miniudbud, hvor deltagerne konkurrerede på de tre parametre cv’er og projektorganisation, løsningsforslag og pris, og ifølge Alectia vandt de udbuddet, fordi deres forslag var det samlet set mest økonomisk fordelagtige.

Opgaven med energioptimering falder ind under en af Alectias rammeaftaler med SKI (Statens og Kommunernes Indkøbs Service). Aftalen omfatter rådgivende ingeniørydelser inden for områderne sundhed, forskning og undervisning. Planlægnings- og økonomifasen pågår nu, og arbejdet forventes udført frem mod 2018.

Relateret indhold