Studiebolig-projekt på Nørrebro vedtaget

De nye studieboliger giver plads til ca. 700 studerende i et projekt ved Nørrebro Station bestående af seks punkthuse og et 29 etager højt tårn.
Byggeriet består af et tårn på 29 etager og 6 punkthuse langs Borgmestervangen. Visualisering: Arkitema Architects.
Byggeriet består af et tårn på 29 etager og 6 punkthuse langs Borgmestervangen. Visualisering: Arkitema Architects.

Om projektet

  • – Uptown Nørrebro forventes at stå færdigt i 2018 med plads til ca. 700 studerende i omkring 500 studieboliger.
  • – Uptown Nørrebro opføres på en eksisterende tom byggegrund på Borgmestervangen – lige over for Mjølnerparken og med adgang til Mimersparken, Nørrebro Station og den nye Metro.
  • – Bygherre: Danica Pension
  • – Bygherrerådgiver: MOE Rådgivende Ingeniører
  • – Arkitekt: Arkitema Architects
  • – Entreprenør: KPC
  • – Rådgiverteam: Midtconsult Rådgivende Ingeniører, Agenda Property og 2+1 Idébureau

Københavns Borgerrepræsentation vedtog torsdag at give Danica grønt lys til at opføre det ambitiøse studieboligprojekt Uptown Nørrebro.

– Med Uptown Nørrebro får vi taget et skridt i den rigtige retning i forhold til den store mangel på studieboliger i København. Vi bliver konstant flere københavnere i byen, og dem skal vi have skabt boliger til. Samtidig kan mere liv øge trygheden i området, hvor udkigspunktet på toppen af den højeste bygning også kan blive et tilløbsstykke for københavnerne. Det bliver spændende at se projektet blive til virkelighed, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Vi er glade for at kunne tilbyde et moderne studiemiljø til byens studerende og bidrage til en fortsat positiv udvikling på Ydre Nørrebro.

Ejendomschef Christian E. Olsson Danica Pension

Giver noget tilbage

Uptown Nørrebro er blevet til efter flere års grundige analyser og dialog med bl.a. Københavns Kommune, naboer og Nørrebro Lokaludvalg.

Både bygherren og arkitekterne fra Arkitema Architects er gået nye veje for at skabe et attraktivt studiemiljø, der bygger bro til lokalmiljøet.

– Vi er glade for at kunne tilbyde et moderne studiemiljø til byens studerende og bidrage til en fortsat positiv udvikling på Ydre Nørrebro. Vi har oplevet et godt samarbejde med Københavns Kommune og har taget opgaven om at sætte os ind i lokalområdet og informere borgerne om projektet meget seriøst. Det har vi bl.a. gjort med en udstilling på byggegrunden, der viser den fremtidige udsigt fra toppen af studietårnet, hvor der bliver offentlig adgang. Vi ser frem til det videre samarbejde med alle parter, fortæller ejendomschef Christian E. Olsson, Danica Pension.

Byen mangler studieboliger

Uptown Nørrebro skal være med til at løse byens voksende behov for gode boliger til byens studerende.

Studerende i tusindetal står hvert år uden en egnet studiebolig i København, og frem mod år 2025 forventes det, at der kommer 28.000 flere unge til hovedstaden.

Den massive mangel på studieboliger har fået Danica til at investere pensionsmidler for en lille milliard kroner i nye studieboliger på Ydre Nørrebro. Projektet lægger vægt på at integrere de mange nye studerende i en mangfoldig og befolkningstæt bydel i rivende udvikling, og fokuserer på et socialt bæredygtigt by- og boligmiljø, der kan give noget tilbage til byen og borgerne.

Læs mere om projektet her.

Relateret indhold