Australsk Henning Larsen-projekt til 350 mio.

Henning Larsen Architects skal sammen med australske Wilson Architects tegne det nye universitetsområde til Queensland University of Technology i Brisbane i Australien.
Det nye universitetsområde er et projekt til 350 mio. kr. Illustration: Henning Larsen Architects.
Det nye universitetsområde er et projekt til 350 mio. kr. Illustration: Henning Larsen Architects.

Henning Larsen Architects og australske Wilson Architects har sammen vundet konkurrencen om at tegne Queensland University of Technologys nye universitetsområde. Universitetsområdet skal være med til at skabe en stærk profil for universitetet, der ligger i Brisbane, og sætte universitetet på landkortet over videregående uddannelser i regionen. Det oplyser Henning Larsen Architects.

Det nye område skal rumme flere af universitets afdelinger og bliver koblet sammen med den eksisterende biblioteksbygning og det omkringliggende landskab. De nye studieområder og undervisningslokaler skal også give plads til uformelle møder og videndeling på tværs af afdelingerne.

Australien er ledende inden for den globale uddannelsessektor og i deres tilgang til læring.

Anders Sælan Arkitekt og partner, Henning Larsen Architects

– Australien er ledende inden for den globale uddannelsessektor og i deres tilgang til læring. I Skandinavien har vi også en lang tradition indenfor dette felt, og jeg ser det som en mulighed for at samle vor viden og referencer, inspirere hinanden og skabe innovative og effektive læringsmiljøer, siger Anders Sælan, arkitekt og partner hos Henning Larsen Architects, om byggeriet og samarbejdet.

Projektet sætter ifølge Henning Larsen Architects nye standarder for innovativt og bæredygtigt design. Et omfattende landskabsprojekt skal bidrage til et fodgængervenligt centrum på campus og skabe forbindelse til byen. Denne del af arbejdet bliver udført i samarbejde med Australiens førende landskabsarkitekter, Taylor Cullity Lethlean.

Queensland University of Technology fordeler sig på tre forskellige campusser i og omkring Brisbane med omkring 40.000 studerende og tilbyder over 400 kurser, uddannelses- og forskningsprogrammer. Det nye universitetsområde til 350 mio. kroner bliver en del af Kelvin Grove Campus, få kilometer udenfor Brisbane.

Henning Larsen Architects skal løfte opgaven sammen med australske Wilson Architects. Illustration: Henning Larsen Architects.
Henning Larsen Architects skal løfte opgaven sammen med australske Wilson Architects. Illustration: Henning Larsen Architects.

Relateret indhold