Arkitektforbundet skifter navn

Fremover er navnet Forbundet Arkitekter og Designere.
- Det nye navn er en helt logisk tilpasning til virkeligheden, siger formanden for Forbundet Arkitekter og Designere, Peter Toftsø.
- Det nye navn er en helt logisk tilpasning til virkeligheden, siger formanden for Forbundet Arkitekter og Designere, Peter Toftsø.

Arkitektforbundet har skiftet navn til Forbundet Arkitekter og Designere.

Navneskiftet sker for klart at signalere, at fagforbundet fremover er for alle arkitekter og designere.

Siden de to store designeruddannelser i Kolding og København i 2011 blev akademiske uddannelser, har Arkitektforbundet kunnet optage designerne som medlemmer. Og andelen af designere er siden da forøget år for år.

– Det nye navn er en helt logisk tilpasning til virkeligheden. Designuddannelserne i Kolding og København er blevet akademiske, og i København er designerne flyttet ud til arkitektskolen på Holmen, siger formanden for Forbundet Arkitekter og Designere, Peter Toftsø.

– Vores fagligheder har flere fællestræk i eksempelvis arbejdsmetoder og har vel kun skalaen til forskel, om end udgangspunktet er det samme: Mennesket. Vores medlemmer arbejder tit side om side på samme opgaver, hvorfor det er naturligt, at de repræsenteres af samme forbund.

Forbundet Arkitekter og Designere har forhandlingsret for akademisk uddannede arkitekter og designere på det kommunale, det regionale og det statslige område, og har desuden fået indskrevet designerne i overenskomster mellem forbundet og Danske Arkitektvirksomheder.

Relateret indhold