Malingproducent på opkøb

Dansk virksomhed udvider for at satse endnu mere på eksport.
Foto af et tag, der er malet med Iso Paint Nordics maling.
Foto af et tag, der er malet med Iso Paint Nordics maling.

Udvikler af specialmaling Iso Paint Nordic overtager pr. 1. marts 4.000 kvadratmeter bygninger, produktionsanlæg og 10 medarbejdere fra det tidligere Burcharths Farve- og Lakfabrik i Kolding.

Iso Paint Nordic vil bruge opkøbet til at aflaste sin fabrik i Lunderskov, hvor man vil kunne fokusere mere på produktion af tag- og facademalinger. Produktionen i Kolding skal samtidig understøtte Iso Paints udvikling på vækstmarkeder i udlandet.

– Eksport tegner sig lige nu for omkring 65 procent af vores omsætning, men det kommer nærmere op på 85 procent i fremtiden. Det er eksporten, vi satser på, og vi har sat flere salgskræfter ind på en række spændende nye vækstmarkeder, blandt andet i Kina og Mellemøsten, siger Nina Kjærgaard Reinert, direktør i Iso Paint Nordic.

Innovative produkter

Hun fortæller, at Iso Paint har udviklet flere innovative produkter, der for eksempel reflekterer sollys, renser forurening ud af luften eller “spiser” bakterier på hospitalsgulve.

– Mange af vores produkter er new to the world – vi er first mover på en række områder, så kunderne skal lige vænne sig til tanken og produkterne først. Men vi ser stigende krav til nye bygninger og miljøbeskyttelse, og mange regeringer rundt omkring i verden får øjnene op for, at der skal ske noget på området, siger Nina Reinert.

Et konkret eksempel er Los Angeles-området, hvor myndighederne nu kræver, at der bruges såkaldt ‘cool paint’ på taget af alle nybygninger, tilføjer Nina Reinert.

Relateret indhold