Aarhus Lufthavn som Formel 1-bane?

En rapport foreslår, at Aarhus Lufthavn kan laves om til en Formel 1-bane, hvis lufthavnen skulle lukke.
En rapport foreslår, at Aarhus Lufthavns arealer i fremtiden ville kunne bruges til bl.a. en motorsportsbane. Foto: Colourbox.
En rapport foreslår, at Aarhus Lufthavns arealer i fremtiden ville kunne bruges til bl.a. en motorsportsbane. Foto: Colourbox.

Aarhus Lufthavn, som er beliggende i Tirstrup, har både haft problemer med svigtende økonomi, passagerer og flyselskaber.

Debatten om at flytte lufthavnen tættere på Aarhus har kørt i månedsvis, og såfremt dette skulle blive en realitet, er der nu kommet forslag til, hvad den tomme lufthavn kunne benyttes til.

Fyrværkeriopbevaring eller Formel-1?

JP Aarhus skriver tirsdag, at de er kommet i besiddelse af en fortrolig rapport, som analysevirksomheden Atkins har udarbejdet for de fem ejerkommuner bag Aarhus Lufthavn. Heri fremgår det ifølge JP Aarhus, at en motorsportsbane til for eksempel Formel 1 kan blive en realitet på arealet, hvor lufthavnen ligger i dag.

Den fantasifulde idé står listet under “alternative anvendelsesmuligheder”, hvor 11 alternativer blandt andet indebærer alt fra fyrværkeriopbevaring, skydebane og køreteknisk anlæg til den omtalte motorsportsbane.

Rapporten viser desuden, at lufthavnen i bedste fald vil kunne levere et driftsunderskud på 65,5 mio. kr. frem mod 2018.

Relateret indhold