Klimastrategi gi’r gevinst: Udleder 153 ton CO2 mindre hvert år

Energioptimering, mere fjernvarme og flere varmepumper. Assens Kommune har med en målrettet klimahandleplan formået at nedbringe kommunens CO2-udledning med 13 %.
I Assens Kommune har man bl.a. valgt at nedlægge samtlige oliefyr i de kommunale bygninger og i stedet skifte til mere grøn varme i form af fjernvarme og varmepumper. Foto: Assens Kommune
I Assens Kommune har man bl.a. valgt at nedlægge samtlige oliefyr i de kommunale bygninger og i stedet skifte til mere grøn varme i form af fjernvarme og varmepumper. Foto: Assens Kommune

153 ton CO2 mindre – hvert år. Det er den foreløbige CO2-besparelse, som Assens Kommunes arbejde med en målrettet klimahandleplan har kastet af sig. Kommunen var en de 20 første klimakommuner, som fik lagt både en klimastrategi og en klimahandleplan.

Læs også: Topmoderne anlæg spiller Assens op i superligaen for renseanlæg

– I handleplanen kigger vi både på, hvordan vi reducerer den CO2-udledning, som sker i Assens Kommune som geografisk område, men den handler i høj grad også om, hvordan kommunen som virksomhed kan reducere vores aftryk på klimaregnskabet, fortæller Sanne Munk Doll, klimakoordinator i Assens Kommune.

Mere energivenlige bygninger

Kommunen har bl.a. arbejdet intensivt på at gøre egne bygninger mere energivenlige. Den opnåede besparelse svarer til en reduktion på 13 % i forhold til, hvad bygningerne samlet set udleder, fortæller Torben With Lohmann, der er vedligeholdelsesansvarlig i Byggeri og Ejendomme:

Læs også: Assens’ nye kulturkaj er klar til fest

– Vi nedlægger samtlige oliefyr i de kommunale bygninger og skifter til mere grøn varme i form af fjernvarme og varmepumper, vi har udskiftet en stor del af belysningen rundt om i de kommunale bygninger til LED, og så har vi også lavet energioptimering af ventilationsanlæg og udskiftet flere døre og vinduer.

Ud over at gøre den kommunale bygningsmasse grønnere, investerer Assens Kommune også i bl.a. større naturprojekter med klimaperspektiver og kommunale elbiler.

– Som klimakommune arbejder vi hele tiden på, hvordan vi kan bidrage aktivt til en grønnere fremtid med mindre udledning af CO2, siger Jens Jakobsen, der er formand for Miljø, Teknik og Planudvalget.

Relateret indhold