Splitter Ishøj Teater ad – nyt teater klar til juleforestillingen 2024

Det 50 år gamle Ishøj Teater står til at blive revet ned. Den nye bygning med bedre siddepladser og ditto indeklima er lavere og lidt mindre end det projekt, der vandt arkitektkonkurrencen i 2021.
Nedriverne fra Søndergaard har haft travlt med at skille Ishøj Teater ad, så en ny teaterbygning kan skyde op på grunden. Den nye bygning tilføjer bl.a. teateret god plads i ankomstfoyer og caféområde.
Nedriverne fra Søndergaard har haft travlt med at skille Ishøj Teater ad, så en ny teaterbygning kan skyde op på grunden. Den nye bygning tilføjer bl.a. teateret god plads i ankomstfoyer og caféområde.

Ishøj Teater

  • Supplerende adresse: Brentedalen
  • Bygherre: Ishøj Kommune
  • Bygherrerådgiver: H+
  • Lejer: Ishøj Teater
  • Total- og arkitektrådgivning: Wohlert Arkitekter
  • Arkitekt: Svendborg Architects
  • Hovedentreprenør: A/S Julius Nielsen & Søn
  • Forventet byggestart: Januar 2024
  • Forventes færdigt: Ultimo 2024
  • Estimeret budget: 68,7 mio. kr.
  • Omfang: 1.040 kvm, 1 bygning, 1 etage. Projektet omfatter nedrivning af Ishøj Teater for opførelse af 1.040 kvm nyt teater i 1 etage. Ishøj Kommunes andel udgør 1 mio. kr., resten finansieres eksternt.
  • Kilde: SMART/Byggefakta

I mere end 50 år har Ishøj Teater glædet børn og barnlige sjæle med forestillinger med eventyr, fantasi, musik og sange. Nu er teateret lukket, og nedriverne har skilt bygningen ad, så en ny bygning står klar – forventeligt allerede til juleforestillingen 2024.

Nedrivningsfirmaet har fuldført rydningen af hele bygningen og omhyggeligt fjernet toiletter, fliser, gulve, lofter, isolering, gips, vægge, radiatorer og lamper. Desuden har de sorteret et betydeligt antal træregler og forskallingsbrædder til genbrug, så bygningen er klar til den maskinelle totalnedrivning, der går i gang i dag onsdag den 11. oktober.

Det nye teater får stor betydning for Ishøj Teaters fremtid, og ifølge teaterleder Allan Grynnerup vil den nye bygning give flere og bedre teateroplevelser:

– Publikum vil opleve bedre siddepladser, et bedre indeklima i teatersalen, god plads i ankomstfoyer og caféområde og et større udbud at forestillinger og arrangementer.

Den nye teaterbygning trækker naturen ind i facadens organiske former og ændrer teatrets relation til lokalområdet og landskabet. Det projekt, der vandt arkitektkonkurrencen i 2021, var på to etager og 1.330 kvm. Nu bygges én etage på 1.040 kvm. Visualisering: Wohlert Arkitekter
Den nye teaterbygning trækker naturen ind i facadens organiske former og ændrer teatrets relation til lokalområdet og landskabet. Det projekt, der vandt arkitektkonkurrencen i 2021, var på to etager og 1.330 kvm. Nu bygges én etage på 1.040 kvm. Visualisering: Wohlert Arkitekter og Svendborg Architects 

For de ansatte på teatret og de besøgende kunstnere får det også stor betydning og arbejdsforholdene omkring forestillingerne forbedres markant:

– Også personalet vil opleve langt bedre plads og bedre indeklima. Bygningen vil bl.a. indeholde en længe ønsket prøvesal, et værksted, frokoststue og lydstudie. De nye forhold vil være med til at løfte kvaliteten at produktionerne, forklarer Allan Grynnerup.

Snart rives teaterbygningen fra 1972 helt ned, så en ny og bedre kan skyde op samme sted.

Snart rives teaterbygningen fra 1972 helt ned, så en ny og bedre kan skyde op samme sted.

Bedre komfort, bæredygtighed og teknik

Den nye teaterbygning vil desuden fremtidssikre teatret ved at opfylde de moderne krav til komfort, bæredygtighed og teknik.

– Den nye bygning monteres med solfangere og tilsluttes fjernvarme frem for gas som før. Og så kommer vi ikke til at fyre for gråspurvene, som i den gamle utætte bygning, udtaler Allan Grynnerup.

Projektet, der er budgetteret til 68,7 millioner kroner, er gjort mulig, da A.P Møller Fonden har bevilget 47,7 millioner til Ishøj Teater – mens den kommunale udgift for Ishøj Kommune, som ejer bygningen, udgør 21 millioner.

Relateret indhold