Det tager tre år at renovere et helt postnummer

Det kommer til at tage tre år at udskifte alle vinduer samt 12.500 kvm tegltag samt omfuge alle murede facader i den enorme bebyggelse Hostrups Have centralt på Frederiksberg.
Hostrups Have er ikke kun en (ret stor) bebyggelse. De knap 700 boliger har deres helt eget postnummer. Foto: Heimstaden Danmark
Hostrups Have er ikke kun en (ret stor) bebyggelse. De knap 700 boliger har deres helt eget postnummer. Foto: Heimstaden Danmark

Hostrups Have på Frederiksberg er ikke bare et boligområde med ca. 680 lejligheder på mellem 60 og 205 kvm samt 30 erhvervslejemål. Hostrups Have har sit helt eget postnummer: 1954 Frederiksberg C

Det er her – i det fem etagers høje kompleks – at et større renoveringsprojekt til 155 mio. kr. nu sættes i gang: Alle vinduer og ca. 12.500 kvm tegltag skal udskiftes mens der skal udføres en fuld omfugning af alle murede facader.

Heimstaden, der ejer Hostrups Have, har fået Byens Tag & Facade ombord som hovedentreprenør på det omfattende renoveringsprojekt, der forventes at vare godt tre år. I det danske tag- og facadefirma, der blev købt af svenske Fasadgruppen i 2021, er det den største opgave i virksomhedens historie, fortæller byggeleder Christian Falkner Birkholm.

– Personligt glæder jeg mig mest over at vi får muligheden for at stille med et stort hold af kolleger, og vise at det ikke er tomme ord, når vi siger, at vi dyrker holdsport.

Rekordstor opgave

Hostrups Have blev opført i 1935-1936, og er tegnet af arkitekt Hans Dahlerup Berthelsen. Karrerne er opført i funktionalistisk stil, hvilket er sjældent set i ejendomme af denne størrelse.

I forbindelse med renoveringen har ejeren lagt vægt på både at renovere efter moderne forskrifter, men stadig med øje og respekt for de næsten 100 år gamle detaljer i murværk og udtryk.

Projektet udføres i tæt samarbejde mellem Hostrups Have, ejeren Heimstaden og Arkitektfirmaet H+TNT, der ivaretager totalrådgivningen i forbindelse med projektet.

Den omfattende opgave, der forventes påbegyndt til oktober, er ikke bare stor for Byens Tag & Facade, men også for moderselskabet Fasadgruppens afdeling i Danmark.

– Ordren på Hostrups Have er ikke kun rekordstor for Byens Tag & Facade. Det er den også for os som moderselskab i Fasadgruppen, da det er en af de største sager vi har haft i koncernen, siger forretningsområdechef i Fasadgruppen Danmark, Peter Andersen.

Det samlede og estimerede budget på projektet lyder på 155 mio. kr. Denne renovering forventes tilendebragt i august 2026, viser et opslag i Byggefaktas omfattende database over bygge- og anlægsprojekter i Danmark.

Relateret indhold