Fokus: Seniorboliger på Frederiksberg

Diakonissestiftelsen opfører 47 seniorboliger. Projektet er en del af Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020.
Diakonissestiftelsen vil opføre 47 seniorbolger. Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten ApS.
Diakonissestiftelsen vil opføre 47 seniorbolger. Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten ApS.

Om projektet

  • Start/slut: August 2016/august 2017
  • Areal: 4.300 kvm.
  • Budget: 104 mio. kr.
  • Bygherre: Den Danske Diakonissestiftelse
  • Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten ApS
  • Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen ApS
  • Ingeniør: Dansk Energi Management & Esbensen A/S og Tyréns A/S
  • Hovedentreprenør: BM Byggeindustri A/S

UGENS PROJEKT – I de lyse og velindrettede lejeboliger er der diskret indbygget eller forberedt for velfærdsteknologi, så man kan blive boende, selv om man med alderen bliver svagere.

Med beboere i alderen 55-85 år er grunden lagt til et godt naboskab, hvor man hjælper hinanden og ikke kommer til at føle sig ensom. Der vil være adgang til fællesfaciliteter, hvor seniorerne både kan dyrke ‘det lille fællesskab’ og deltage i sociale og kulturelle aktiviteter sammen med de mange studerende, frivillige og andre grupper på Diakonissestiftelsen. Hjemmepleje, plejeboliger, sundhedsydelser og teknisk hjælp er lige ved hånden.

Bebyggelsen opføres som seks punkthuse i to-fire etager. Alle lejligheder får altan eller terrasse, og penthouselejlighederne har egen tagterrasse. Materialer er overalt af høj kvalitet, og forskydninger i facaderne skaber rumlig variation. Den frodige have med private, halvprivate og offentlige zoner indbyder til bevægelse og samvær. Budget og tidsplan er anslået.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af en-families boliger.

Virksomheden overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Se mere om Byggefakta A/S.

Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten ApS.
Visualisering: Tegnestuen Vandkunsten ApS.

Relateret indhold