Fredericia skal være vært for DM i Skills

DM i Skills er nu fastlagt til at blive afholdt i Fredericia i 2023, og her forventes arrangementet at kunne give et løft til blandt andet håndværkeruddannelserne i hele regionen - i en tid med mangel på arbejdskraft.
DM i Skills 2021 skulle have været afholdt i Messe C i Fredericia, men blev aflyst pga. corona. Her er det fra murerkonkurrencen ved DM i Skills 2020. Foto: Per Daugaard.
DM i Skills 2021 skulle have været afholdt i Messe C i Fredericia, men blev aflyst pga. corona. Her er det fra murerkonkurrencen ved DM i Skills 2020. Foto: Per Daugaard.

Kontrakten om DM i Skills 2023 er underskrevet, og dermed vender mesterskaberne, der samler hundredvis af unge fra hele landet til konkurrencer inden for en række erhvervsfaglige uddannelser heriblandt traditionelle håndværksfag, tilbage til Fredericia:

– Jeg er glad for, at vi får DM i Skills tilbage til Fredericia i 2023. Konkurrencen er med til at holde fokus på blandt andet håndværkeruddannelserne, og det er vigtigt i en tid, hvor der er mangel på faglært arbejdskraft. Vi har som samfund en fælles opgave i at begynde at tale fagene op, så flere unge vælger en erhvervsrettet uddannelse, siger borgmester Steen Wrist.

Mulighed for at udvikle talenter

DM i Skills er også en vigtig løftestang for erhvervsuddannelserne i hele Region Syddanmark, fortæller Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark:

– DM i Skills er en mulighed for at udvikle talenterne på erhvervsuddannelserne og synliggøre erhvervsuddannelsernes mange og spændende muligheder. Afholdelsen af DM i Skills understøtter derfor også vores arbejde med at sikre, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse og ser erhvervsuddannelserne som en attraktiv uddannelsesvej.

Ligeledes glæder det formanden for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen, at Skills vender tilbage til Fredericia:

– DM i Skills passer perfekt ind i vores strategi for at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse. Jo mere, vi får gjort opmærksom på de mange valgmuligheder inden for erhvervsuddannelser og de mange karrieremuligheder, jo bedre.

Sidst samledes mere end 60.000 besøgende

Hos SkillsDenmark, der arrangerer DM i Skills, ser man frem til samarbejdet:

– Vi er glade for, at Fredericia er klar til at lægge by til DM igen, og vi glæder og meget til samarbejdet. Vi i Skills har den klare ambition at vise flere unge, de muligheder, der er i en erhvervsuddannelse – og den ambition deler vi i den grad med Fredericia Kommune og Trekantsområdet, der arbejder meget seriøst med at tiltrække flere til en faglært karriere, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark, tilføjer:

– Sidst vi var i Fredericia, samlede vi mere end 60.000 besøgende fra hele regionen, og mesterskaberne er blevet større siden da. Så vi regner med et kæmpestort og fantastisk arrangement i MesseC i 2023.

SkillsDenmark er en non-profit organisation bakket op af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkeds partner, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder.

DM i Skills bliver afholdt i Fredericia fra den 2.-4. februar 2023 i MesseC.

Relateret indhold