Jönsson, BBP og Moe vinder ny skøjtehal i Gladsaxe

Jönsson Entreprise har sammen med BBP Arkitekter og Moe Rådgivende Ingeniører kreeret det vindende tilbud, der blandt andet byder på teknisk solide løsninger, så hallen kan bidrage til Gladsaxes grønne omstilling.
Arkitektonisk roses placering af isbanen, åbninger mod tre verdenshjørner og samspil med omgivelserne.
Arkitektonisk roses placering af isbanen, åbninger mod tre verdenshjørner og samspil med omgivelserne.

Et samlet bedømmelsesudvalg, bestående af repræsentanter fra Børne- og Undervisningsudvalget, stadsarkitekten, Ejendomscenteret og Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe, Gladsaxe Skøjteløberforening og Gladsaxe Ishockey har alle peget på teamet Jönsson, BBP Arkitekter og Moe som vinder af udbudskonkurrencen på byens nye skøjtehal.

– Jönssons tilbud fremhæver sig særligt ved at tilbyde fine bæredygtighedstiltag. De tekniske installationer er af god, robust kvalitet, og de er integreret på en måde, så de ikke skæmmer bygningen. Og der er valgt holdbare materialer, som giver en god totaløkonomi, forklarer Katrine Skov, formanden for Kultur- Fritids-, og Idrætsudvalget, i forbindelse med valget af Jönsson som totalentreprenør på byggeriet.

Projektet blev udbudt som totalentreprise i omvendt licitation, hvilket betyder, at tilbudsgiverne konkurrerede på leverancens omfang og kvalitet indenfor en på forhånd fastlagt pris.

Thomas Normann, CEO i Jönsson, garanterer et moderne skøjtemiljø i en miljørigtig bygning.
Thomas Normann, CEO i Jönsson, garanterer et moderne skøjtemiljø i en miljørigtig bygning.

Generelt er flere arkitektoniske løsninger fremhævet i tilbagemeldingen på Jönsson-teamets tilbud. Det gælder f.eks. indarbejdning af balkonløsningen, som bidrager til den samlede oplevelse af stemningen i hallen. Løsningen roses også for et godt bredt udkigsareal mellem lounge og hallen, klublokalets udsigt ud over fodboldbanerne, udskænkningszoner og en trappe mellem stue og første sal, der funktionelt er ført videre som teknisk adgang til taget.

Den gamle hal genbruges til fritidsaktiviteter

Arkitektonisk roses placering af isbanen mod øst, åbninger mod tre verdenshjørner, der giver et godt udsyn og samspil med omgivelserne. Endelig fremhæves den samlede bygningsform med vandret underopdeling af facaden, der giver bygningen et stærkt arkitektonisk udtryk med afrundede former, der refererer til isbanens form.

– Gladsaxe får et moderne skøjtemiljø i en miljørigtig bygning, med lavt energiforbrug og lave driftsomkostninger. Det har været en spændende opgave at skabe bæredygtige løsninger samtidig med at tænke ud af boksen og få både bygningens funktion og arkitektur til at gå op i en højere enhed. Det er lykkedes rigtig godt takket være et tæt samarbejde med vores partnere i projektet, fortæller Thomas Normann, CEO i Jönsson.

Læs også: H+Arkitekter vinder DTU-opgave: Banebrydende forskning på 680.000 kvm

Den energivenlige skøjtehal erstatter Gladsaxes gamle nedslidte og energitunge skøjtehal og vil således bidrage til den grønne omstilling i Gladsaxe Kommune. Den gamle hal vil blive genbrugt til fritidsaktiviteter, som hverken kræver nedkøling eller opvarmning, så flere borgere får mulighed for at bevæge sig.

Relateret indhold