Building Green samler stjernearkitekter og startups i Forum

Efter et års fravær vender den bæredygtige byggeevent tilbage til Forum med et program, der byder på store danske og internationale navne, men også mindre og nye virksomheder under temaet 'Alt er forbundet'.
Fra Building Green København 2019.
Fra Building Green København 2019.

Det er to år siden, Building Green sidst blev afholdt i Forum. Sidste år foregik ved en live-streaming sidste år, og selvom at det var en god oplevelse, har branchen savnet at mødes. Det fortæller Sarah Elhauge, administrerende direktør hos Building Green:

– Vi kan allerede nu se en stor tilslutning fra både deltagere og udstillere. Vi har gjort os umage, og vi er meget stolte over at præsentere et program med store danske og udenlandske profiler og flere aktiviteter end nogensinde.

Fra udlandet deltager blandt andre prisvindende Steven Holl fra Steven Holl Architects, den hollandske arkitekt Thomas Rau, New York-arkitekten Charles Renfro fra Diller Scofidio + Renfro og engelske Lisa Finlay fra Heatherwick Studio, og så sender formanden for EU-Kommisionen Ursula von Der Leyen en særlig videohilsen til Forum.

Læs også: Punk-arkitekt udfordrer tankegangen på Building Green

Main Stage bliver også indtaget af danske profiler, når medstifter af Tredje Natur Flemming Rafn, Effekt-partneren Sinus Lynge, indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og de to stadsarkitekter Anne Mette Boye og Tina Saaby deler ud af deres viden.

Startups præsenterer grønne løsninger

På årets Building Green er grøn innovation i fokus. Udover de mange spændende udstillere, der står klar til at vise byggebranchen deres aktuelle løsninger, er der også inspiration at hente på det nye område Start Up + Meet Up, hvor innovative startup-virksomheder præsenterer grønne løsninger.

Derudover kan de besøgende tage forbi Tech Match Innovation Arena, hvor nye innovationer og løsninger bliver showcaset. Det Kongelige Akademi viser de arkitektstuderendes spændende ideer frem, og på Main Stage har den nystartede arkitektvirksomhed Jeba Arkitekter, grundlagt af Pil Bachmann og Elisabeth Jerichau Nissen, fået en prominent plads.

Fra Building Green København 2019.
Fra Building Green København 2019.

Særlig indsats for at tiltrække SMV’er

Årets tema er ‘Alt er forbundet’ med en ambition at samle hele værdikæden, hvorfor Building Green i år gør en særlig indsats for at tiltrække flere udførende små og mellemstore virksomheder til eventen.

– Vi vil samle hele byggebranchen om emner som udførende SMV’er og det gode håndværk. Det er vigtigt at have fokus på hele værdikæden, fordi de udførende står for en stor del af alle byggeprojekter i Danmark og derfor har en vigtig indflydelse på at få rykket byggeriet i en bæredygtig retning. Det gør vi via udvalgte emner i programmet og særlige aktiviteter, og så har vi spændende nyheder på vej, som vi glæder os til at præsentere i den kommende tid, fortæller Sarah Elhauge, hvortil Jesper Pagh, stadsarkitekt i Rødovre Kommune og moderator på Main Stage, tilføjer:

– Temaet ligger i god forlængelse af de diskussioner, vi har haft i branchen i de senere år. Vi er forbundet til naturen – og til hinanden. I byggeriet er der mange faseskift, hvor forskellige grupper afløser hinanden. Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, skal vi skabe sammenhæng på tværs, i overleveringen fra fase til fase.

Building Green afholdes i Forum på Frederiksberg den 3. og 4. november 2021.

Du kan gratis registrere og tilmelde dig eventen her

– og her se hele programmet med oversigt over alle talere, debatter og øvrige aktiviteter.

Relateret indhold