Rådgiver om skole: Ikke vores fejl

Midtconsult, som nævnes i forbindelse med den nedstyrtningstruede skole i København, afviser, at de kan klandres for noget.
Midtconsult understreger, at de ikke er skyld i den nedstyrtningstruede skole. Foto: Colourbox.
Midtconsult understreger, at de ikke er skyld i den nedstyrtningstruede skole. Foto: Colourbox.

Som Dagens Byggeri omtalte i går, er den ene af to bygninger, som udgør Lergravsparkens Skole i København, nu afspærret af frygt for sammenstyrtning. Skolen gennemgik mellem 2009 og 2011 en renovering, og i den forbindelse blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge.

Det var angiveligt disse huller, der skulle være årsagen til, at bygningen nu er i fare for at styrte sammen, når det blæser mere end 12 sekundmeter. Det var TV2 Lorry, der kunne bringe historien, og de kunne fortælle, at entreprenøren på projektet var det nu konkursramte E. Pihl og Søn, mens Midtconsult var rådgiver.

Der blev dog ikke direkte sat en finger på, hvem der var ansvarlig.

– Nu løser vi først problemet, så må vi bagefter se, hvem der har ansvaret, sagde Rasmus Lassen, konstitueret byggechef i Byggeri København, til TV2 Lorry.

Kun mindre ændringer

Nu har Ingeniøren imidlertid været i kontakt med Midtconsult, og de afviser, at de skulle være skyld i den ustabile bygning.

De fortæller, at deres opgave var at projektere installationer til el, vvs og ventilation – samt en række mindre ændringer af konstruktionen. I den sammenhæng understreger de, at ingen af disse ændringer kan være årsagen til de nuværende problemer.

– Vi har medvirket ved projektering af mindre konstruktive ændringer, der kun har marginal indflydelse på bygningens stabilitet, og som på ingen måde kan forklare, at bygningen skulle være ustabil, skriver partner Thomas Duesdahl i en mail til Ingeniøren.

Hvem der står bag murgennembrudene, som E. Pihl & Søn foretog, er derfor fortsat uvist.

Relateret indhold