Dansk Byggeris formand ramt af kartelbøder

Skou Gruppen, som har Dansk Byggeris formand Martin Skou Heidemann som direktør, er blandt de 25 virksomheder, der har fået bøder for ialt 27 millioner fra Bagmandspolitiet for indblanding i kartelvirksomhed. Skou Gruppen afviser alle beskyldninger.
Dansk Byggeris formand Martin Skou Heidemann er også direktør og medejer i Skou Gruppen, der er en af de 25 virksomheder, som har fået bøder i kartelsagen. Foto: Ricky John Molloy/Dansk Byggeri.
Dansk Byggeris formand Martin Skou Heidemann er også direktør og medejer i Skou Gruppen, der er en af de 25 virksomheder, som har fået bøder i kartelsagen. Foto: Ricky John Molloy/Dansk Byggeri.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet(SØIK) har udstedt bøder til 25 virksomheder i byggebranchen for at være involveret i karteldannelse. En af disse virksomheder er Skou Gruppen fra Hørsholm, hvor Martin Skou Heidemann er direktør og medejer. Det skriver tv2.dk.

Afviser anklager

Men direktøren har også en anden og meget synlig post, han er nemlig formand for Dansk Byggeri, og viser det sig, at der rent faktisk er god grund til bødeforlæget, kan det blive en pinagtig affære for både Dansk Byggeri og formanden, som dog foreløbig tager det meget roligt. Han afviser ifølge TV 2 alle anklager om kartelaftaler i Skou Gruppen.

Ifølge Dansk Byggeri drejer mistanken sig nemlig om et selskab, der er blevet opkøbt af Skou Gruppen efter tidspunktet, hvor mistanken om kartelvirksomhed har fundet sted. Er det tilfældet, har Skou Gruppen næppe noget at frygte.

– Jeg er målløs. Det må jeg sige. Vi er ikke blevet sigtet, vi er ikke blevet ransaget, og vi er heller ikke blevet afhørt af politiet. Og når der så dumper et bødeforlæg ind, så bliver man rimelig overrasket. Det er jeg i hvert fald blevet. Vi har strenge instrukser til vores medarbejdere, vi har procedurer for ikke at skulle blive indblandet i den slags der. Så derfor er jeg sikker på, at vi ikke er indblandet i noget kartelvirksomhed, siger Martin Skou Heidemann til tv2.dk.

Virksomheden vil nu henvende sig til Bagmandspolitiet for at få en forklaring på, hvorfor man er blevet inddraget i kartelsagen.

Skou Gruppen med base i Hørsholm har cirka 125 ansatte.

Relateret indhold