Pengene skal ud af Rusland

Af frygt for at Rusland indfører kapitalkontrol, sørger blandt andre Rockwool for løbende at trække indtægterne ud af Rusland.
Det ser så skidt ud for den russiske økonomi, at danske virksomheder med aktiviteter i Rusland løbende sørger for at trække sine penge ud af landet. Foto: Colourbox.
Det ser så skidt ud for den russiske økonomi, at danske virksomheder med aktiviteter i Rusland løbende sørger for at trække sine penge ud af landet. Foto: Colourbox.

Den aktuelle økonomiske situation i Rusland trækker disse dage de helt store overskrifter. Rublen er således i frit fald, og det får flere store internationale virksomheder til at frygte for konsekvenserne. Blandt dem finder man også danske virksomheder – som eksempelvis Rockwool.

Skrækscenariet er således, at der indføres kapitalkontrol i Rusland, hvilket med andre ord vil sige, at udenlandske virksomheder ikke kan hente indtægter hjem. Derfor forsøger blandt andre Rockwool i stigende grad at trække pengene ud af Rusland så hurtigt som muligt. Det skriver Børsen.

Inden for blot den seneste uge er rubelkursen faldet med 16 procent, så frygten er langt fra grebet ud af den blå luft.

– Der er en risiko for, at Rusland indfører en eller anden form for valutarestriktion for at beskytte rublen. Derfor trækker vi løbende penge ud af Rusland. Men vi klapper altså hesten i forhold til at få rublerne vekslet om til euro lige nu. Priserne er alt for volatile, siger vicedirektør for finans og skat i Rockwool, Jens Krogsgaard, til Børsen.

Det oplyses, at Rusland er det fjerdestørste marked for Rockwool, så situationen er mildest talt alvorlig. Samtidigt må man formode, at indførelse af kapitalkontrol også får en direkte skadelig effekt på internationale virksomheders lyst til at investere i Rusland.

Relateret indhold