Byggefakta i nyt opkøb – vil effektivisere hele værdikæden

Med opkøbet af tech-virksomheden BIM Shark styrker research- og softwarevirksomheden sin position indenfor projektbeskrivelser - holdet bag BIM Shark fortsætter og skal samtidig stå i spidsen for introduktionen af den globale beskrivelsesplatform NBS på det danske marked.
BIM Shark med Mark Sung Brinkler (tv) og Nicklas Østergaard er blevet en del af Byggefakta - og det give nye løsninger, der kommer hele branchen til gode, siger Byggefaktas direktør, Thomas Bejer-Andersen (th). Foto: Byggefakta.
BIM Shark med Mark Sung Brinkler (tv) og Nicklas Østergaard er blevet en del af Byggefakta - og det give nye løsninger, der kommer hele branchen til gode, siger Byggefaktas direktør, Thomas Bejer-Andersen (th). Foto: Byggefakta.

BIM Shark

  • BIM Shark har eksisteret siden 2014 og har markeret sig i markedet for BIM, IKT og projektledelse.
  • BIM Shark er et brugervenligt online-værktøj som skaber struktur, overblik og sammenhæng i jeres projekt og udbudsmateriale.
  • Platformen er udviklet af de to iværksættere:
  • Nicklas Østergaard – Co-founder / Support & BIM
  • Uddannet bygningskonstruktør
  • BIM Manager i over 12 år hos blandt andre Niras, SHL og PLH
  • Mark Sung Brinkler – Co-founder / Salg & Produktudvikling
  • Uddannet bygningskonstruktør, Cand. It
  • Konsulent hos blandt andre Moelven, Sigma og Symetri

Siden 2014 har techvirksomheden BIM Shark udviklet et populært onlineværktøj, som strømliner byggeaktørernes arbejde med projektbeskrivelser og udbudsmateriale.

Et værktøj, der bl.a. bruges til at koordinere data og beskrivelser på de materialer og løsninger, som indgår i byggeprojekterne. Og som gør, at både rådgivere, udførende og bygherrer har et ensartet og ikke mindst fejlfrit datagrundlag at vurdere de planlagte og færdige projekter ud fra.

Vil udvikle og revolutionere området for projektbeskrivelser

Nu har Byggefakta opkøbt BIM Shark og ambitionen for data- og researchvirksomheden er at styrke positionen på projektbeskrivelser og udvikle nye løsninger, der flytter byggebranchen.

– Byggeriet kan og skal arbejde mere effektivt, og denne forandring kan drives af forbedrede beslutningsevner baseret på integrerede digitale løsninger og data, siger adm. direktør Thomas Bejer-Andersen, Byggefakta.

– I BIM Shark er der et kæmpe potentiale i forhold til at effektivisere og digitalisere projektbeskrivelserne, både i forhold til at reducere risici og undgå fejl, men også for at reducere tidsforbrug og omkostninger i processen.

Ifølge Thomas Bejer-Andersen kommer aftalen med BIM Shark naturligt i forlængelse af Byggefaktas introduktion af den globale NBS-platform på det danske marked i andet halvår 2022.

Dermed udvider Byggefakta forretningen til også at omfatte softwareløsninger til projektbeskrivelser.

– Med opkøbet af BIM Shark føjer vi endnu en stærk platform til vores portefølje, desuden byder vi også velkommen til et stærkt team, som vi tror på kan være med til at udvikle og revolutionere hele området for projektbeskrivelser, tilføjer han.

BIM Shark: Godt match med nye vækstmuligheder

Hos BIM Shark ser man frem til de nye muligheder, som opkøbet og koblingen med NBS giver.

– NBS er et mangeårigt, internationalt anerkendt brand, som vi har fulgt og ladet os inspirere af. Vi ser meget frem til at samarbejde med dem, siger Mark Sung Brinkler, der sammen med Nicklas Østergaard har grundlagt BIM Shark.

Sidstnævnte fortæller, at størstedelen af BIM Sharks kunder er rådgivervirksomheder, hvoraf mange af dem er begyndt at vinde flere opgaver i udlandet de senere år:

– NBS giver et helt nyt internationalt aspekt, som vi længe har ønsket, men hidtil ikke haft ressourcerne til. Og det vil uden tvivl komme eksisterende som kommende kunder til gode, at vi nu i langt højere grad kan rådgive om, hvad der fungerer uden for landets grænser, siger Nicklas Østergaard.

Markedsledende og fremtidssikret platform

BIM Shark platformen fortsætter under samme navn og med Mark Sung Brinkler og Nicklas Østergaard ved roret, men som en del af Byggefakta – og det giver sikkerhed:

– Der er ingen tvivl om, at kampen på dette marked er blevet hårdere over årene. Kunderne ønsker en sikkerhed for, at de vælger den rette platform, og det er de garanteret nu, siger Nicklas Østergaard.

– Sammen med Byggefakta dækker vi hele værdikæden, og målet om at blive markedsledende er rykket meget tættere på.

Læs mere om BIM Shark her.

Relateret indhold