Ny LED-belysning i Roskilde

SEAS-NVE skal modernisere belysningen i Roskilde og bliver ansvarlig for drift samt vedligeholdelse af 4.000 gadelys og master i kommunen.
4.000 gadelygter i Roskilde skal skiftes til LED-lys. Foto: Colourbox.
4.000 gadelygter i Roskilde skal skiftes til LED-lys. Foto: Colourbox.

Roskilde Kommune investerer 20 mio. kr. i ny belysning. Konkret skal 4.000 gadelygter skiftes til LED-lys, og 1.500 nye master skal sættes op og have trukket ledninger fra jorden. Investeringen forventes at give en årlig besparelse på 50 pct. og vil derfor være tjent hjem inden for otte år, skriver Dansk Energi.

SEAS-NVE har vundet udbuddet og Filip Dahl Larsen, markedschef i udelysafdelingen, siger:

Kommunen sparer penge på grund af det lave energiforbrug, så det er en rigtig fin løsning til gavn for borgerne.

Torben Jørgensen Roskilde Kommune

– Roskilde er en attraktiv by, og vi er naturligvis glade for, at Roskilde Kommune har valgt SEAS-NVE til at modernisere og vedligeholde gadelyset.

Eksisterende samarbejde

Af SEAS-NVE’s hjemmeside fremgår det, at man allerede samarbejder med Roskilde Kommune om vedligeholdelse af gadelyset i det centrale Roskilde. Derfor er der allerede lagt nye kabler til udskiftningen af gadebelysningen, og der mangler blot at blive gravet op til de nye master.

– Vi får nu en moderne og klimavenlig gadebelysning. Samtidig sparer kommunen penge på grund af det lave energiforbrug, så det er en rigtig fin løsning til gavn for borgerne, siger Torben Jørgensen, formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune.

Relateret indhold