Colliers Award: Mange gode bud i konkurrencen

Næsten 100 studerende fra ind- og udland har givet deres kreative bud på, hvordan ubenyttede DSB stationsbygninger på ny kan blive et aktiv.
Skive Station er en af fire stationer i konkurrencen. Foto: Thomas Rithmester.
Skive Station er en af fire stationer i konkurrencen. Foto: Thomas Rithmester.

Dommerpanelet til Colliers Award 2015

  • Louis Becker, direktør og partner, Henning Larsen Architects
  • Mads Arlien-Søborg, fremtidsforsker og partner i WEMADEIT
  • Karsten Ifversen, arkitekturredaktør, Politiken
  • Jes Transbøl, underdirektør, DSB Ejendomme
  • Peter Lassen, COO & partner, Colliers International Danmark A/S

Der venter dommerkomiteen en svær opgave, når de i næste uge skal finde fem finalister til Colliers Award 2015. Sammen med DSB Ejendomme har Colliers International Danmark udloddet 75.000 kroner i præmier til de bedste idéer, og forslagene er væltet ind frem til konkurrencens deadline mandag aften.

– Det er fantastisk at se, hvor mange unge studerende, der midt i deres travle semester har taget udfordringen op. Konkurrencen er tredoblet i omfang siden sidste år, og vi mærker en stigende interesse fra uddannelserne for den måde, konkurrencen inviterer studerende til at arbejde med konkrete, faglige udfordringer på, siger Peter Lassen, COO i Colliers International Danmark.

Konkurrencen er tredoblet i omfang siden sidste år, og vi mærker en stigende interesse fra uddannelserne.

COO Peter Lassen Colliers International Danmark

Studerende fra hele landet

I konkurrencen skulle de studerende tage udgangspunkt i en af de fire stationsbygninger i Skive, Ribe, Ringe eller Sorø. Med 23 forslag dominerer Sorø indtil videre konkurrencen, men det afspejler blot koncentrationen af uddannelsessteder i Storkøbenhavn.

10 grupper har valgt at arbejde med Skive station, fem med Ribe station og tre med Ringe station, mens en enkelt gruppe har afleveret et forslag uden angivelse af stationen.

Op til påsken mødes dommerpanelet for sammen at udvælge de fem bedste forslag i konkurrencen, som går videre til finalen. Den 12. maj præsenterer finalisterne deres idéer for op mod 200 gæster ved en ejendomskonference på Lokomotivværkstedet i København. Her vil dommerkomiteen samtidig udnævne vinderen af Colliers Award 2015 og fordele præmiesummen på 75.000 kroner blandt finalisterne.

Fokus på udfordringer

Colliers Award er en idékonkurrence udskrevet af erhvervsejendomsmæglerkæden Colliers International Danmark. Konkurrencen sætter fokus på konkrete udfordringer i forbindelse med byudvikling og dette års udgave af konkurrencen afholdes i samarbejde med DSB Ejendomme.

Over hele landet står mange stationsbygninger i dag ubenyttet hen. I Colliers Award 2015 er studerende fra alle landets videregående uddannelser derfor blevet bedt om at komme med forslag til, hvordan ubenyttede DSB stationsbygninger kan aktiveres, så de igen bliver et aktiv for byen, lokalsamfundet og passagererne.

Læs mere her.

Relateret indhold