Stor international interesse for Kyst- og Lystfiskercenter i Assens

Der skal være plads til leg, fordybelse og refleksion i vandnaturens tegn i det kommende Kyst- og Lystfiskercenter i Assens. Nu er finalisterne i formidlingskonkurrencen fundet.
Assens kyst og havn set ovenfra. Tre både ligger i havnen, bygninger på landjorden ses i baggrunden.
Besøgende i Assens havn og by vil om få år også kunne dykke ned i og få viden om havnaturens forunderlige verden. Arkivfoto: AK Dronefoto

De kommer fra Storbritannien, Tyskland, Holland og Danmark, og de har alle lyst, erfaringer og evner til at skabe oplevelser om Danmarks vandnatur i det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens.

Projektchef Arne Kvist Rønnest siger:

– Visionen er, at lyde, lys, dufte og digitale simulationer skal vække de besøgenes sanseapparat. Interaktive installationer og eksperimenter baseret på den nyeste viden skal gøre de besøgende klogere på, hvordan mennesket og klimaforandringer påvirker livet og landskabet under havoverfladen. Og oplevelsen skal gerne være så stærk, at gæsten også selv får lyst til at passe på vandnaturen efter besøget.

Læs også

Assens’ nye kulturkaj er klar til fest

De fire stærke internationale teams, som på lige vilkår skal leve op til ovenstående, er:

• Atelier Brückner med Yoke Denmark: Media Planning and Production som underleverandør.

• JAC studios med teknisk og faglig støtte fra: Squint Opera, Steensen Varming og Haley Sharpe Design Limited.

• Heijmerink Wagemakers med teknisk og faglig støtte fra Torden & Lynild.

• Sarner International Limited.

Vil skabe en fantastisk gæsteoplevelse

Kyst- og Lystfiskercenteret er støttet af A.P. Møller Fonden, Nordea-fonden, staten og Assens Kommune, og skal stå på Assens Havn side om side med havets forunderlige verden.

Opførelsen af centeret forventes at beløbe sig til 70-75 mio. kr. samt diverse følgeinvesteringer og allerede afholdte udgifter.

Læs også

Fiskefest i Aarhus Havn: Udvider stenrev med 2.000 tons sten

Formand for bedømmelseskomitéen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, siger:

– Vi glæder os meget over den internationale interesse, der har været omkring formidlingen i centeret. Det bliver spændende at se de fire teams bud på, hvordan vi skaber en fantastisk gæsteoplevelse, som både byder på leg, fordybelse og refleksion i vandnaturens tegn til gavn for borgere, besøgende og turister.

22 mio. kr. er øremærket

Bedømmelseskomitéen bestemmer til september, hvem der vinder kurrencen og dermed opgaven.

Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på. Der blev afsat 32 mio. kr. på finansloven i 2018 til den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri.

Ud af de 32 mio. kr., er de 22 mio. kr. øremærket til at etablere et kyst- og lystfiskercenter.

Relateret indhold