RISINGs internationale udsyn er vigtigt for dansk arkitektur

Lene Espersen, direktør for Danske Arkitektvirksomheder, ser store muligheder i det nyskabende koncept.
Lene Espersen åbnede onsdag arkitekturfestivalen RISING i København. Foto: Lars Lorentsen.
Lene Espersen åbnede onsdag arkitekturfestivalen RISING i København. Foto: Lars Lorentsen.

– RISING kan få stor betydning for Danmark og vores arkitektvirksomheder. Det er nyskabende, at vi nu har en arkitekturuge, hvor vi kan vise, hvor dygtige vi er – og samtidig søge faglig inspiration fra andre, siger Lene Espersen.

Efter hendes mening er det vigtigt, at RISING er internationalt orienteret. Der er masser af deltagere fra udlandet – også internationale bloggere:

Vi skal ud af vores egen lille andedam, hvor vi klapper hinanden på skuldrene. Her får vi det internationale udsyn og nogle inspirerende diskussioner om, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre.

Lene Espersen, {break}direktør Danske Ark.

– Vi skal ud af vores egen lille andedam, hvor vi klapper hinanden på skuldrene. Her får vi det internationale udsyn og nogle inspirerende diskussioner om, hvordan vi kan gøre tingene endnu bedre. Samtidig ser jeg det som en vigtig nyskabelse, at vi er parate til gå væk fra et traditionelt konferencelokale, hvor man sidder i to dage og drikker en frygtelig masse kaffe.

Et utraditionelt mix

– I stedet præsenterer vi et mix af nogle spændende indlæg og paneldebatter, kombineret med en playground, hvor der er en masse overraskende og kreative ting. Her må jeg må sige – bare at se den skov, der er lavet midt inde i en betonbygning, er helt utroligt.

Lene Espersen fremhæver den inspiration, der ligger i, at RISING ikke bare finder sted på Holmen, men også inde i byen. Så deltagerne kan møde de mennesker, der bor i København via en lang række arrangementer.

– Dét er noget nyt, som jeg tror vil få folk til at sige: “Jeg var med til RISING!” – “Men du er da ikke arkitekt?” – “Nej, men jeg var interesseret i at komme ud på den tur og se på huse”.

Du skal selv bidrage

At det er lykkedes at mixe konference og en kreativ messe med blandt andet byvandringer og cykelture, ser Lene Espersen også perspektiver i:

– Torsdag morgen starter jeg et løb, hvor deltagerne skal rundt og se på arkitektur. Og jeg tror, at nogle vil blive overraskede af den utraditionelle form. At der ikke bare er ét bestemt sted, hvor man skal være hele tiden.

– Samtidig skal du vænne dig til, at der forventes noget mere interaktivitet fra dig. RISING er ikke énvejs-kommunikation, og det forventes, at du selv bidrager med noget. Jeg er overbevist om, at dette nye koncept er en klart bedre måde at arbejde med konferencer på.

RISING skal sætte et aftryk

Det er Lene Espersens håb og ambition, at RISING får sat et aftryk i blandt andet medier og tidsskrifter, hos deltagerne og alle andre interesserede. Herefter arbejdes der målrettet på, at man ved næste arrangement i 2017 får et større fokus på Aarhus:

– Aarhus er Kulturby om netop to år, og det vil være en rigtig god anledning til at få RISING til at komme endnu mere op at køre. Så når vi i 2019 vender tilbage til København, har vi fået langt mere erfaring i at afholde denne nyskabende festival for arkitekturen.

Relateret indhold