AART vinder ind i den almene sektor – helt efter planen

Arkitektvirksomheden har vundet fire opgaver indenfor den almene sektor. Målet er at blive førende inden for segmentet.
Vårkjærparken i Aarhus set fra luften.
Gennem den seneste tid har AART vundet to helhedsplansrenoveringer, en rammeaftale om totalrådgivning og et nyt plejehjem – alle inden for det almene felt. Her ses helhedsplansrenoveringen af Vårkjærparken i Aarhus.

Det almene felt er et vigtigt strategisk indsatsområde for AART, som i 2022 opkøbte arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, der gennem mange år var rådgiver for almene bygherrer – særligt i Østdanmark.

I den senere tid har arkitektvirksomheden vundet fire større opgaver inden netop den almene sektor, heraf to i Vestdanmark, og Torben Skovbjerg, CEO og stiftende partner i AART, fortæller, at målet er at være hovedaktør indenfor segmentet – ikke bare i Østdanmark, men i hele Danmark.

Bystævneparken i Husum.

– Siden opkøbet har vi arbejdet på at udbrede de stærke kompetencer fra Østdanmark mod Vestdanmark, hvor vi gerne vil have flere opgaver indenfor det almene. Det arbejde har nu udmøntet sig i konkrete projekter. Opgaverne i Vestdanmark en vigtig strategisk milepæl for os, som vi naturligvis glæder os over.

De fire opgaver

Ved den første af de fire opgaver skal AART være totalrådgiver på helhedsplansrenoveringen af Vårkjærparken i Aarhus, der består af seks boligblokke med 184 almene lejligheder. Boligorganisationen Alboa er bygherre på opgaven, hvor Rambøll er underrådgiver.

Læs også

Store planer for stadionudvidelse på Vestegnen

Derudover har arkitekterne som en ud fra tre rådgivere vundet en rammeaftale for boligadministrationsselskabet Bovia, som omfatter totalrådgivning efter miniudbud og dækker bl.a. renovering af ni boligafdelinger (i alt ca. 230 mio. kroner). Rammeaftalen løber fra 2025-2028.

Boligbebyggelse, Søgården, i Gladsaxe.

Dernæst har Gladsaxe Almennyttige Boligselskab med DAB som administrator udpeget AART, Sweco og Einar Konnerup som rådgiverteam på en renoverings- og genopbygningsopgave af den almene boligbebyggelse, Søgården, i Gladsaxe.

Læs også

Landskabsarkitekter fortsætter drømmeopgave i ambitiøs hovedstad

Og så har Boligselskabet Fsb udpeget virksomheden som totalrådgiver til to nye plejehjem i Bystævneparken i Husum. Et projekt, der vil rumme 249 plejeboliger målrettet ældre borgere med henholdsvis demens og somatisk sygdom. Artelia og Sted By og Landskab er underrådgivere på projektet.

Foruden de fire ovenstående opgaver er AART i øjeblikket prækvalificeret til tre rammeaftaler for KAB i København.

Relateret indhold