FRI til de mange ansøgere: Tillykke med valget

Ingeniøruddannelserne oplever markant fremgang i antallet af ansøgere, og det en virkelig god nyhed – for samfundet og verden.
Henrik Garver i hvid skjorte, sort jakke og blåt slips.

Fredag blev antallet af ansøgere til de videregående uddannelser offentliggjort, og der er markant fremgang i søgningen mod ingeniøruddannelserne:

Antallet af ansøgere på civilingeniøruddannelsen er steget med 11 %, og også diplomingeniøruddannelsen har oplevet en stigning, på 3 %.

Dermed er civilingeniøruddannelsen den mest søgte uddannelse i 2024, mens diplomingeniøruddannelsen er den fjerde mest søgte.

Læs også

DI: Flere unge vil være ingeniører, men der er et problem

I FRI-virksomhederne har vi oplevet en vækst på 21 % i antallet af medarbejdere over de seneste tre år. Hovedparten af de næsten 3.000 ekstra arbejdspladser er ingeniørarbejdspladser. Derfor er det virkelig en god nyhed, at ansøgertallet til ingeniøruddannelserne er blevet så høje, som de er.

En ingeniøruddannelse eller en uddannelse inden for STEM-fagene er nemlig et rigtig godt valg for den enkelte, men også for samfundet og for verden. For hvis vi ser på nogle af de udfordringer, de kommende studerende vil være med til at løse, så vil deres ingeniøruddannelse give dem de helt rigtige kompetencer.

Læs også

FRI: De store rådgivere finder arbejdskraft uden for ingeniørstudiet

Det handler om alt fra grøn omstilling og rent vand til mobilitet, digital infrastruktur, liveable cities, bæredygtigt byggeri og meget mere.

Tillykke med valget.

Relateret indhold