Danmarks bedste parkeringsoplevelse

Nu indvier Glostrup Hospital et rundt parkeringshus med en levende grøn facade med over 100 forskellige planter og en lille skov med regnvandsopsamling i midten.
Det nye p-hus er på mange måder anderledes.
Det nye p-hus er på mange måder anderledes.

Glostrup Hospital kippede med flaget, da næsten 500 nye parkeringspladser blev tages i brug i går. Det er der også god grund til, for det runde, store p-hus opfylder også rigtig mange af de ambitioner, som der har været på p-husets vegne:

– Det nye parkeringshus er bygget, så det kan være med til at sikre Glostrup Hospital mod oversvømmelser i forbindelse med ekstreme nedbørsmængder, der kan opsamles centralt i huset, fortæller projektleder Andreas Hougaard, fra den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij.

Lav miljøbelastning

Takket være facadebeplantningen matcher bygningen den eksisterende træbeplantning i området, og fordi huset er rundt, forbedres pladsudnyttelsen, og der anvendes færre materialer i forhold til et traditionelt firkantet parkeringshus.

Miljøbelastningen er samtidig lav, da parkeringshuset opføres i materialer med lang levetid, ligesom både lys og ventilation og andre omkostninger til installationer er minimeret på grund af en åben konstruktion.

Den runde form sikrer en minimering af CO2 udledning fra bilerne, da indretningen medfører at man kører direkte til en ledig plads og ikke skal køre mange omgange eller holde i tomgang.

Relateret indhold