C.F. Møller skal bygge nyt platin-certificeret finanshus i Berlin

Den tyske bank Berlin Hyp har gået med grønne tanker om sit nye hovedkvarter. Målet er at certificere byggeriet til DGNB-Platin, og danske C.F. Møller skal levere varen.
Sådan ser et bæredygtigt hovedsæde ud i banken, Berlin Hyps, optik. Illustration: C.F. Møller Architects.
Sådan ser et bæredygtigt hovedsæde ud i banken, Berlin Hyps, optik. Illustration: C.F. Møller Architects.

C.F. Møller Architects er netop udpeget som vinder af en inviteret international konkurrence om Berlin Hyps nye hovedkvarter i Berlin.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Det nye hovedkontor for Berlin Hyp er designet til at understøtte bankens bæredygtige vision. Derfor ønsker man at certificere byggeriet til DGNB-Platin – den højeste udmærkelse i den tyske certificeringsordning.

– Vi er glade for at få muligheden for at understøtte Berlin Hyp i deres ambition om at være førende indenfor bæredygtige investeringer og skabe et state-of-the-art kontormiljø til dem. Vores tilgang har været at designe et grønt og demokratisk miljø ved at integrere, indendørs og udendørs, bygning og landskab – noget som vi er passionerede omkring, og som i et større perspektiv er til gavn for vores byer, siger Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Sådan bliver det

Den 11 etager høje bygning kommer til at fungere som et referencepunkt på kanten af den vestlige del af Berlin. Facaden mod Budaperster Strasse er terrasseret fra det højeste punkt og ned til en historisk nabovilla på Budapester Strasse, så der skabes en respektfuld overgang mellem de forskellige bygningsskalaer.

Grønne nuancer og masser af lys kommer til at kendetegne det nye byggeri.
Grønne nuancer og masser af lys kommer til at kendetegne det nye byggeri.

Fra det flere-etagers samlingsrum følger en serie af mindre, dobbelthøje rum bygningens aftrapning i højden, og skaber varierede arbejdsområder kombineret med grønne udendørsterrasser. På øverste etage afslutter en taghave og et konferencelokale rækken af fællesrum med flotte udsigter over Berlin, og i gårdhaven, mellem den nye og de eksisterende bygninger, er der skabt en grøn oase, der grænser op mod ‘town hallen’ og et tilstødende café-område.

Det nye hovedkvarter forventes færdigt i 2023.

Relateret indhold